HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bomba iddia: Melih Gökçek bir daha aday olmayacak

Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Ahmet Takan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in bir daha belediye başkanlığına aday olmayacağını iddia etti. Geniş çaplı Valiler kararnamesinin ardından Ankara'da daha geniş çaplı bir bürokrasi operasyonu gerçekleşeceğini öne süren Takan, "Söylenenlere göre, binin üzerinde bürokrat yerinden olacak. Listeler hazır. Dışişleri Bakanlığı hem İbrahim Kalın'ı hem de MİT soruşturmalarının tamamlanmasını bekliyor" dedi.

Bomba iddia: Melih Gökçek bir daha aday olmayacak

Yeniçağ gazetesi Ankara Temsilcisi Ahmet Takan, bugünkü köşe yazısında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in bir daha aday olmayacağını ileri sürdü.

"Geniş çaplı Valiler kararnamesinin ardından, Ankara'da daha geniş çaplı bürokrasi operasyonu bekleniyor" diyen Takan, "Söylenenlere göre, binin üzerinde bürokrat yerinden olacak. Listeler hazır. Rutin yaz kararnamesini bu yıl çıkaramayan Dışişleri Bakanlığı hem İbrahim Kalın'ı hem de MİT soruşturmalarının tamamlanmasını bekliyor" dedi.

Ahmet Takan'ın bugün yayımlanan yazısının ilgili kısımları şöyle:

"(...) Bilmem, hatırlar mısınız?.. 7 Haziran seçimleri öncesiydi. O zamanın Başbakan Yardımcısı ve Hükümet sözcüsü Bülent Arınç, bir Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında canlı yayında açıklamalar yaparken yeri yerinden oynatmıştı. Kendisini o zamanki adıyla cemaat şimdinin FETÖ'süyle iş birliği yapmakla suçlayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında 'Ankara'yı parsel parsel sattı' diye karşı atağa geçmişti. 7 Haziran seçimleri sonrasında dosyaları açıklayacağını ilan etmiş ama her ne hikmetse kendisi yapılan "ona uyma" telkinlerini dikkate aldığını söyleyerek parsel parsel dosyaların üzerine yatıvermişti!.. Her daim hukuk adamlığı ve avukat kökenli olmakla övünen o Bülent Arınç...

(...) Şimdi gelelim Saray fısıltılarına. Bayram tatili süresince pek konuşuldu durdu... Peşinen belirteyim, bu iddiaya Arınç'ın cevap verip açıklık getirmesini beklerim. İddia o ki; 'Bülent Arınç, damadı FETÖ'den tutuklanıp cezaevine girdiğinde çok etkili bir yeri aradı. Ve, eğer damadım serbest bırakılmazsa avukatlığını bizzat ben üstleneceğim dedi. Arınç'ın bu şok mesajı vakit geçirilmeden Sarayın etkili noktalarında paylaşıldı. Vee, ardından da damat Ekrem Yeter, ByLock bulunmadığı gerekçesiyle salıverildi.'

Ne kadar da 'parsel parsel sattılar' sürecini anımsatıyor, değil mi?..

Bayramda tatil yapmayan (!) Saray ve siyaset kulislerinden devam edelim. Bir adet de derin fısıltı;

Yenimahalle'de devam eden istişareler (!) neticesinde, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in yakın vakitte 'Bir daha aday olmayacağım' açıklaması yapacağı konuşuluyor.

Geniş çaplı Valiler kararnamesinin ardından, Ankara'da daha geniş çaplı bürokrasi operasyonu bekleniyor. Söylenenlere göre, binin üzerinde bürokrat yerinden olacak. Listeler hazır... Rutin yaz kararnamesini bu yıl çıkaramayan Dışişleri Bakanlığı hem İbrahim Kalın'ı hem de MİT soruşturmalarının tamamlanmasını bekliyor.

Kabine revizyonu için hâlâ geri sayılıyor. Çok ilginç!.. Adı sürekli 'Gidici Bakanlar' listesinde geçen sonradan badem bıyık yapan ünlü bir Bakan (!), (ekonomi alanında) kapı arkası sohbetlerde, "Şimdilik durumu idare ediyoruz ama Eylül'de neler olur bilemem. Sıkıntı büyük" diye konuşuyor..."


En Çok Aranan Haberler