HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Böyle bir kelime ağzımdan çıktıysa özür dileyeceğim'

TBMM Genel Kurulu'nda dün CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya'ya dönerek, "Tam dinsiz olmuşsunuz" dedi.

ANKARA, (DHA) - Bugün Genel Kurul'da tekrar söz alan Genç,"Ben böyle bir kelime ettiğimi hatırlamıyorum. Mikrofonu dinleyeceğim ve böyle bir kelime ağzımdan çıktıysa özür dileyeceğim" dedi.

HSYK'nın yapısında değişiklik öngören kanun teklifinin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu'nda dün akşam söz alan CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, komisyon üyelerinin oturduğu yerde bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya'ya dönerek, 'Tam dinsiz olmuşsunuz' demişti., Bozdağ, İyimaya ve AK Partili milletvekilleri bu sözlere tepki göstermiş, Bozdağ, bu sözleri mahkemeye taşıyacağını ifade etmişti.HSYK'nın yapısında değişiklik öngören kanun teklifinin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu, teklifin 9'ncu maddesinden görüşmeye devam etmek için bugün saat 14.00'da tekrar toplandı. Genel Kurul'da söz alan CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, dünkü sözlerini değerlendirdi. Genç, "İmam Hatip okullarında yüce İslam dininin dürüstlük, doğrulukla ilgili ilkelerinin insanlara aşılandığı bir okul olarak biliyorum. Hem İmam Hatip de okuyup da ondan sonra hukuk fakültesini bitiren kişilerin daha mantıklı hukuk felsefesinin bilmeleri gerektiğini, en azından her eylem ve işlevlerinde yorumlamalarında dürüstçe yorumlamalarını belirttim. Siz bu durumda dinsiz olmuşsunuz diye bir kelime geçmiş ağzımdan. Ben böyle bir kelime ettiğimi hatırlamıyorum. Mikrofonu dinleyeceğim ve böyle bir kelime ağzımdan çıktıysa özür dileyeceğim" dedi.

En Çok Aranan Haberler