HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Boynukalın ve Işılak AK Parti'de aday gösterilmedi

AK Parti'de Hürriyet gazetesine saldırıda ön saflarda yer alan Abdurrahim Boynukalın ile "Meclis'e uyuma gitmiyorum" deyip TBMM'de uyuyan Uğur Işılak aday gösterilmedi.

Boynukalın ve Işılak AK Parti'de aday gösterilmedi

Hürriyet gazetesi’ne saldıran grubun baş aktörlerinden İstanbul Milletvekili Abdurrahim Boynukalın 1 Kasım seçimleri için AK Parti’den aday gösterilmedi.

7 Haziran seçimlerinde İstanbul 3. Bölgeden aday gösterilen Boynukalın. Önümüzdeki dönemde parlamento dışında kaldı.

TWITTER'DAN AÇIKLAMA YAPTI

Aday gösterilmeyen Abdurrahim Boynukalın liste açıklandıktan sonra Twitter hesabından paylaştığı mesajlarında şu ifadeleri kullandı:

Terör olaylarının görüşüldüğü TBMM'deki oturumda uyuyarak kamuoyunun gündemine gelen şarkıcı Uğur Işılak da 1 Kasım seçimleri listesinde yer almadı.

İstanbul 2. bölge 12. sıradan 7 Haziran'da milletvekili seçilen Markar Esayan ise bu kez 14. sıradan aday listesinde yer aldı. Ak Parti İstanbul 2. bölgeden 12 milletvekili çıkarmıştı. Markar Esayan'ın tekrar seçilmesi çok zor görünüyor.

İBRAHİM TATLISES YİNE LİSTEDE YOK

AKP'den üç kez milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulunan İbrahim Tatlıses yine listede yer bulamadı.

AK Parti’den Şanlıurfa milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunan İbrahim Tatlıses üçüncü kez daha veto yedi. Tatlıses AK Parti’nin bugün YSK’ya sunduğu listede yer almadı.

'OLMASAYDI DA OLURDUK' İLANI VEREN ÖZEKİN BU KEZ LİSTEDE YOK

Uşak'ta 7 Haziran seçiminde oy kaybı yaşayan, Meclis'te 2 olan milletvekili sayısı 1'e düşen AK Parti, 22'nci dönem milletvekili doktor Alim Tunç'u 2'nci sıra adayı gösterdi. 10 Kasım'da 'Olmasaydı da olurduk' ilanı veren Eyüp Gökhan Özekin bu kez listeye konulmadı.

Uşak'ta AK Parti'den 13 kişi milletvekili aday adaylığı için başvuru yaptı. Geçen seçimde ikinci sıra milletvekili adayı gösterilen, Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıl dönümü 10 Kasım'da bir gazetede yayınlanan ve tepki çeken 'Olmasaydı da olurduk' ilanını veren bir derginin imtiyaz sahibi iç mimar Eyüp Gökhan Özekin bu kez listede yer almadı.

AK Parti Uşak Milletvekili Avukat Mehmet Altay birinci sırada yerini alırken, Eyüp Gökhan Özekin'in yerine 22'inci Dönem AK Parti Uşak Milletvekili doktor Alim Tunç yerleşti. Üçüncü sırada ise işadamı Hüseyin Keskin yerini korudu.

SAVCI SAYAN İSYAN ETTİ

Eski CHP'li Savcı Sayan, 1 Kasım'da yapılacak Milletvekili Genel Seçimi için AK Parti'nin YSK'ya verdiği aday listesinde kendine yer bulamadı.

Sayan, Ak Parti yönetiminin kararına twitter hesabından tepki göstererek, "Halimi, emeğimi engelleyenleri Allah'a havale ediyorum. ALLAH VAR GAM YOK" şeklinde mesaj paylaştı.

Sayan, 7 Haziran'da yapılan seçimde AK Parti'den İzmir 2. bölge 7. sıra adayı olarak gösterilmiş ama Meclis'e girememişti.

MUHSİN KIZILKAYA LİSTEYE GİREMEDİ, TWITTER HESABINI KAPATTI

Listelerin açıklanmasının ardından bir hayal kırıklığını da gazeteci-yazar Muhsin Kızılkaya yaşadı. 7 Haziran seçimlerinde Mersin'de AK Parti listesinden kendine yer bulan ve TBMM'ye giren Kızılkaya, bu kez aday gösterilmedi. Kızılkaya'nın, Twitter hesabını kapattığı görüldü.

HÜSEYİN YAYMAN LİSTE DIŞI

AK Parti'de liste dışı kalan bir başka isim ise Hüseyin Yayman. Yayman, 7 Haziran seçimlerinde Ak Parti İstanbul milletvekili seçilmişti. Hüseyin Yayman, 1 Kasım seçimleri için aday gösterilmedi.


Uğur Işılak Meclis'te uyurken objektiflere böyle yansımıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler