HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bozdağ: Sayın Başbuğ'a geçmiş olsun

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un tahliyesiyle ilgili, "Sayın Başbuğ'a geçmiş olsun diliyorum” dedi.

Tokat'ın Zile ve Turhal ilçelerinde yaptığı mitingin ve seçim bürosu açılışının ardından programda olmayan Erbaa ilçesine geçen Bakan Bozdağ, Mimar Sinan Mahallesi'nde düzenlenen mitingde binlerce kişiye hitap etti. AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan'ın memleketi Erbaa'da gördüğü manzaradan memnun kalan Bakan Bozdağ, yaklaşık bir saat konuşma yaptı. Bazı partililer cami minaresine çıkarak meşale yaktı. Bakan Bozdağ, konuşmasında Türkiye'de belediye seçimlerine iki partinin girdiğini belirterek, "Bir AK Parti birde AK Parti'nin karşısındaki ittifak ettiği partiler. Üçüncü bir parti yok. Biz diyoruz ki boşuna uğraşıyorsunuz. İstediğiniz kadar bir araya gelin yine milletin dediği olacaktır AK Parti yenme imkanınız olmayacaktır” dedi.

Bakan Bozdağ konuşmasının ardından AK Parti Erbaa Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yıldırım'a destek verilmesini istedi.

Daha sonra partililerle ilçe parti binasına yürüyerek geçen Bakan Bozdağ, basın mensuplarının İlker Başbuğ'un tahliye edilmesi ile ilgili sorularını cevapladı. Karar için, "Hayırlı olsun" diyen Bozdağ, "Sayın Başbuğ'a geçmiş olsun diliyorum. Bizim hukukumuzda tutuklama istisnai bir tedbirdir. Ancak bazı davalarla ilgili ne yazık ki olağan bir tedbirmiş gibi uygulandığına hep beraber şahit olduk. Sayın Başbakanımızda, bizlerde daha önce bunlardan dolayı rahatsızlığımızı ifade ettik. Tabii son zamanlarda attığımız demokratikleşme adımları Türkiye'de önemli değişimlere neden oldu. İşte bireysel başvuru yolunu açmamız bunlardan birinin tanesiydi. Anayasa mahkemesinin bireysel başvuru üzerine verdiği karar TMK 10 ve CMK 250'ye göre görevli mahkemeleri kaldıran yasanın yürürlüğe girmesi eminim ki böyle bir sonucun ortaya çıkmasında etkili olmuştur. Keşke daha önce Sayın Başbuğ tahliye edilmiş olsaydı hatta daha ötesi tutuksuz yargılanması yapılmış olsaydı daha iyiydi. Çünkü doğru olan tutuksuz yargılanmasıydı. Ülkemize büyük hizmetleri dokunmuş, Genelkurmay Başkanlığı yapmış bir komutanın tutuklu yargılanması bana göre bir doğru bir şey değildi. O karar doğru bir kararda değildi. Ama maalesef mahkeme kararını değiştirmedi, bizim tutuklamayı sınırlayan düzenlemeler yapmamıza rağmen tutuklamayı somut olgulara dayandırmalı, gerekçe yazılmalı kararına rağmen hatta adli kontrol de üst sınırı kaldırarak tutuklama yerine adli kontrolün uygulanması ilişkin benim dahil başka arkadaşlarımızın açıklamaları oldu. Ama buna rağmen mahkeme kararını değiştirmedi. Tabi takdir mahkemenindir. Mahkemenin yerine geçerek kimse karar veremez. Ama kararların doğruluğu konusunda herkesin bir değerlendirme hakkı vardır. Biz geçmişte bunların yanlışlığını ifade ettik. Ben hayırlı olmasını diliyorum. Tekrar hiç kimsenin tutuklu yargılanmasını arzu etmediğimi buradan bir kez daha ifade etmek isterim" diye konuştu.

En Çok Aranan Haberler