HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bu illerde içki yasak mı?

İçişleri Bakanı Muammer Güler, bazı illerde "içki yasağı" uygulandığı iddialarına yanıt verdi.

Bu illerde içki yasak mı?

Isparta ilinde içki yasağı diye bir konunun olmadığını; Bilecik Valiliğince, içki yasağına yönelik genel bir uygulama olmadığını; Balıkesir, Erzurum, Kayseri, Konya, Rize, Şanlıurfa ve Trabzon valiliklerince, bahse konu yasaklamaya yönelik bir karar alınmadığını belirten İçişleri Bakanı, Afyonkarahisar'da kamu esenliğinin sağlanması ve suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla uygulanmaya başlanan valilik kararından sonra alkollü olay sayısının yüzde 36,5 oranında azaldığını söyledi.

İçişleri Bakanı, CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ'ın "içki yasağı"na ilişkin soru önergesini yanıtladı.

"VALİLİK KARARINDAN SONRA ALKOLLÜ OLAY SAYISI YÜZDE 36,5 ORANINDA AZALDI"-

İçişleri Bakanı, Afyonkarahisar Valiliğince, suç işlenmesini önlemek, kamu düzen ve güvenini korumak için İl İdaresi Kanununun 9/C, 11/A, 11/C ve 66. maddesi, Kabahatlar Kanununun 4. ve 32. maddesi, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanunun 8/M maddesi, İspirto ve İspirtolu İçkiler İnhisarı Kanununun 19. maddesi ve PVSK'nın 12. maddesi uyarınca alınan valilik kararının uygulamaya konulduğunu belirtti. İçişleri Bakanı, il genelinde uygulamaya konulan kararın mevzuat çerçevesinde yerine getirildiğini, önleyici işlemle yetki sınırlarının aşılmasının söz konusu olmadığını, il sınırları içerisinde huzur ve güvenliğin, kamu esenliğinin sağlanması ve suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla uygulanmaya başlanan valilik kararından sonra alkollü olay sayısının yüzde 36,5 oranında azaldığını söyledi.

İçişleri Bakanı, Bilecik Valiliğince; içki yasağına yönelik genel bir uygulama olmadığını ancak Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanunun 3. maddesi, Tütün Mamulleri Alkol ve Alkollü İçeceklerin Toptan ve Perakende Satışı ile Satış Belgelerine İlişkin Yönetmeliğin 12. maddesi kapsamında gençlerin ve çocukların kötü alışkanlıklardan korunabilmesi için İl İdaresi Kanunun 11/C maddesi gereğince alınan kararla, içkili satış yerleri ile tüm ticari ve kamuya açık yerlerde tüketilmek veya beraberinde götürülmek üzere 18 yaşından küçüklere alkollü içecek satılması ve sunulmasının yasaklandığını kaydetti.

-YASAKLAMAYA YÖNELİK BİR KARAR ALINMADI-

İçişleri Bakanı, Balıkesir, Erzurum, Kayseri, Konya, Rize, Şanlıurfa ve Trabzon valiliklerince; İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi kapsamında bahse konu yasaklamaya yönelik bir karar alınmadığını vurguladı.

Isparta ilinde ise içki yasağı diye bir konunun olmadığını belirten İçişleri Bakanı, kamu düzeni, huzur, can ve mal güvenliğinin sağlanması bakımından piknik yerlerinde, yürüyüş güzergahları ve benzeri alanlarda açıktan içki içilmesinin daha önce tanzim edilmiş ve çeşitli mevzuat ve emirlerle belirlenmiş olan hususların bir genelgeyle bir araya getirildiğini ve düzenlemenin bununla sınırlı olduğunun söyledi.

günün haberleri

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler