HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Bu son gelişme Taksim sonrası beklenmiyordu'

Gezi Parkı sonrasında yaşanan gelişmelerde CHP'nin aktif rol üstlendiğini iddia eden Başbakan Yardımcısı Atalay, eylemcilerle yapılan anketlerde CHP'nin oyunun yüzde 75'i gösterdiğini söyledi.

'Bu son gelişme Taksim sonrası beklenmiyordu'

Atalay, Gezi Parkı olaylarının büyümesinde CHP'nin aktif bir rol üstlendiğini söyledi. Ülkede, kendilerini doğru anlatamamalarından dolayı toplumsal bir birikimin oluştuğunu söyleyen Atalay, demokratikleşme paketinde bazı sürprizlerin olabileceğini, seçim barajı konusunda ise çalışmaların devam ettiğini anlattı.

Atalay, NTV'deki "Mehmet Barlas ile 45 Dakika" programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Taksim olaylarının ilk iki gününde bazı hatalar yapıldığını ancak sonrasında yaşanan olayların, ilk iki günün seyrini değiştirdiğini anlattı. Gezi Parkı olaylarında daha önceden bazı kurguların bulunduğunu ifade eden Atalay, sonrasında gelişen bazı olayları da beklemediklerini itiraf etti.

Başta alkol düzenlemesi olmak üzere, topluma bazı konuları anlatmakta zorluk çektiklerini, hatalar yapıldığını da ifade eden Atalay, son dönemde yaşanan olayların temelinde bu tür toplumsal birikimlerin bulunduğunu söyledi. Atalay şöyle konuştu:

"Bu birikimi de çeşitli yönleriyle analiz etmek lazım. O günlerdeki bazı söylemler, bazı yasaların, alkol düzenlemesi gibi, belki kamuoyuna takdim ediliş biçimiyle belli birikim oluşturdu. Yanlış anlatılma hataları olmuş olabilir. Özünde bunlar iyi anlatılsa, bunları besleyecek şeyler değil."

"PAKET RAHATLATACAK"

Başbakan Erdoğan'ın açıklayacağı demokratikleşme paketinde, sürprizlerin bulunduğunu ancak içerik konusunda yetkili olmadığını söyleyen Atalay, yapılacak düzenlemelerle Türkiye'ninüzerinde taşıdığı bir çok ağırlıktan kurtulacağını ileri sürdü. Atalay bu konuda çok sağlamdüzenlemelerin bulunduğunu anlattı.

"GEZİ PARKI'NDA CHP'NİN ROLÜ VAR"

Gezi Parkı olayları ve sonrasında yaşanan gelişmelerde CHP'nin aktif rol üstlendiğini iddia eden Atalay, gösterilere katılanlar arasında yapılan anketlerde CHP'nin oyunun yüzde 75'i gösterdiğini söyledi. Atalay CHP'yi eleştirirken şunları söyledi:

"Bir teşkilat, örgüt varsa oradaki olayları desteklemek kolay. Yani sizin ülke genelinde bir teşkilatınız var, bir partisiniz ve bu gelişen olay içerisine teşkilatınızı katmanınızla bu olaylar genişler. Taksim'deki olaylarda Cumhuriyet Halk Partisi'nin aktif rolü çok fazladır. Yani yaşadığımız mekanlardan bunu biliyoruz. Mesela, CHP milletvekilleri, partililer Ankara'daki bu olaylara öncülük ettiler. Bir siyasi parti, Türkiye'de toplumsal olayları desteklemek istiyorsa kendi örgütünü kolayca devreye sokabilir. Bunu en küçük parti bile yapabilir. Bizim yaptırdığımız anketlerde, olaylara katılanların yüzde 75'i hatta biraz üzeri CHP'ye oy verebilirim diyor.

günün haberleri

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler