HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Buldan, TBMM'den olağanüstü toplantı istedi

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Meclis'in bayramdan sonra olağanüstü toplanması için çağrı yapacaklarını belirterek

Buldan, "Süreçle bağlantılı olarak demokratikleşme paketlerinin hemen Genel Kurul'a gelip yasalaşması gerekmektedir" dedi.

Buldan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

-"KADINLAR ÜZERİNDEN SİYASET YAPMAK ERKEKLERE YAKIŞMIYOR"-

Bir basın mensubunun, "AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan'ın kadın gazetecilere hakaret etmesine ne diyorsunuz?" sorusuna Buldan, "Kadın gazeteci arkadaşlarımıza yönelik sarf edilen bu çirkin, ahlaksızca söylemlerden dolayı Zeyid Aslan'ı kınadık, buradan bir kez daha kınamak istiyoruz. Lütfen artık kadınlar üzerinden kadınların bedeni üzerinden siyaset yapmasınlar. Kadınlar üzerinden siyaset yapmak erkeklere yakışmıyor" dedi.

-"BU PAKETLE İLGİLİ BİZE İLETİLEN RESMİ BİR ŞEY YOK"-

Bir soru üzerine Buldan, "Hükümetin süreçle ilgili bir çalışması olduğunu biliyoruz. Yeni bir paket hazırlığı olduğunu ifade ediyorlar ama henüz bu paketle ilgili bize iletilen resmi bir şey yok. Ama ümit ediyoruz ki çok olumlu şeyler var. Özellikle demokratikleşme paketi içerisinde bizim beklentilerimiz TCK'da bazı değişikliklerin yapılması, TMK'nın kaldırılması, KCK'lı tutsakların serbest bırakılması, Seçim Yasasında yapılacak olan değişiklikler, seçim barajının düşürülmesi, Hazine yardımı gibi birçok konu var" dedi.

Meclis'in belki Pazar günü tatile gireceğini ifade eden Buldan, "Meclis'in bayramdan sonra olağanüstü toplanması için bir çağrı yapmak istiyoruz. Çünkü Meclis bu süreçte olağanüstü süreçte kapanmamalıdır, tatil yapmamalıdır. Süreçle bağlantılı olarak demokratikleşme paketlerinin hemen Genel Kurul'a gelip yasalaşması gerekmektedir" diye konuştu.

Buldan, seçim barajının yüzde 3'e inmesi gerektiğini de vurguladı.

-"KOŞULLARI DEĞİŞTİRİLMELİ"-

Bir soru üzerine Buldan, "Sayın Öcalan tek kişilik bir hücrede kalıyor ve oradaki koşullar nedeniyle sağlık sorunları var. Bağımsız bir sağlık ekibinin, doktor heyetinin İmralı adasına giderek Sayın Öcalan'ı sağlık sorunlarını yerinde tespit ederek gerekli tetkik ve tahlillerin yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Böylesi bir süreç içerisinde önemli bir aktör olmasından kaynaklı koşullarının değiştirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. O yüzden Sayın Öcalan'ın koşullarının da bir an önce değiştirilmesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

ANKA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler