HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bülent Arınç: '13 senede 9 seçim kazanmış bir siyasi partiyiz'

Başbakan Yardımcısı Arınç, "13 senede 9 seçim kazanmış bir siyasi partiyiz. Allah başka bir partiye bunu kısmet etmedi" dedi.

Bülent Arınç: '13 senede 9 seçim kazanmış bir siyasi partiyiz'

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun da katıldığı "AK Parti Bursa Milletvekili Adayları Tanıtım Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, yeni bir seçim sürecine girildiğini söyledi.

Bu seçimde, kendisi ve kendisi gibi bazı arkadaşlarının olmayacağını belirten Arınç, aktif siyasette bir dinlenme noktasında bulunduklarını ve bundan da büyük bir sevinç duyduklarını anlattı.

Siyasetin ölünceye kadar parlamentoda yapılacak bir şey olmadığına değinen Arınç, insanların hayatı boyunca takip etmesi ve herkesin gündelik hayatında meşgul olması gereken bir şey olduğunu vurguladı.

"En iyi noktada siyasete bir son vermek lazım"

AK Parti'de çok temel bir noktayı "3 dönem kuralı"yla büyük bir başarıyla çözdüklerini anlatan Arınç, şöyle devam etti:

"Zamanı geldiğinde hiçbir kayda tabi olmaksızın, 'Ben artık bu noktada yokum' diyebilmeli insan. Yaşımız o kadar ilerlemedi, şimdi üzülüyorum, adam 78 yaşına gelmiş, hala 'Milletvekili olacağım' diye çabalıyor. Buna bir son vermek lazım ve en iyi noktada siyasete bir son vermek lazım. Sırtına tekme vurulmadan, 'Git, artık seni istemiyoruz' denilmeden insan gitmesini de bilmeli be kardeşim. Siyaset böyle bir şeydir, yapacağını yaparsın, günün birinde de 'Bana Allahaısmarladık, bunu benden daha iyi yapacak insanlar var, onlar gelsin' dersin. Ben onlardanım şahsen. İnanıyorum ki benim gittiğim yerden, benden on misli daha güzel hizmet edecek güzel kardeşlerim gelecek."

Arınç, aday listelerine de değindi. Bu toplantıda 18 adayın takdimlerinin yapıldığını dile getiren Arınç, "18'den başlayarak adaylarımız o kadar güzel, içten, samimi konuşmalar yaptılar ki bu aday listesini, Sayın Müezzinoğlu hariç tabii, 'Baştan sona bir değiştiriversek ne olur?' diye düşünseniz, 'İyi olur' diyenleriniz çoktur. Buradan şuraya gelmemiz lazım; bizim 230 adayımız vardı. 230 adayın içerisinden 18 kişilik, en az 10 tane liste yapabilirdik. Bu 10 liste de bugünkü listeden hiç de geride olmazdı. Bu neyi gösteriyor? Hamdolsun ne kadar zengin, birikimli, başarılı olduğunu gösteriyor" değerlendirmesinde bulundu.

"Tuzak kuruyorlar"

AK Parti'nin, kurulduğu günden bu yana seçim başarılarını hatırlatan Arınç, şunları kaydetti:

"Türkiye siyasi tarihinde rahmetli Menderes'in o zorlu 10 yılını geçip, iktidarında yükselmeyi yukarıya doğru yapan tek partiyiz. 13 senede 9 seçim kazanmış bir siyasi partiyiz. Allah başka bir partiye bunu kısmet etmedi. Şimdi 10'uncu seçime gidiyoruz ama tuzak kuruyorlar, birileri bu partiyi tökezletmek istiyor, mümkün olsa diz çöktürmek istiyor. Kapatmak istediler, başarılı olamadılar. Rabbim dilemediği için onlar da buna fırsat bulamadılar. Bakın şimdi bu parti Allah'ın izniyle inancımız sağlamdır, yine tek başına iktidar olacak. İkinci yarıya büyük bir başarıyla başlayacağız."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler