HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bülent Arınç: Bana bir daha bu isimleri sormayın

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında, Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısı yaklaşık 6 saat 20 dakika sürdü.

Bülent Arınç: Bana bir daha bu isimleri sormayın

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu..

Arınç'ın açıklamalarından satır başları;

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, iş güvenliği konusunda yeni çalışmalarını Bakanlar Kurulumuza sundu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da madencilik sektörünün ta başından bugüne kadar bulunduğu durumu özetleyen güzel bir sunum yaptı. Bu son olaylar ışığında da Madencilik Kanunu'nda yapılması gereken değişiklikler konusunda bilgi verdi. Her iki konu hakkında, yani Sayın Çelik ile Yıldız'ın gündemindeki konuların tümünü Sayın Başbakanımız çarşamba günü yapacağı geniş bir açıklamayla kamuoyuna duyurmuş olacak.

Danıştay'ın aldığı Yırca kararı hakkında:

Danıştay 6. Dairesi'nin verdiği kararı şöyle özetlemek mümkün. Danıştay 6. Daire 2 hususta karar veriyor. Zeytincilik kapsamında bu tür termik santrallerin belirli uzaklıkta yapılması ikincisi de acele kamulaştırma konusunda bir hukuksuzluk var mı bu kapsamda bir karar var. Yargı kararlarına uymak zorundayız. Biz burada bir taraf değiliz.Danıştay'ın kararı gereğince şirkete düşen bunun gereğini yerine getirmektir. Enerji ve Tarım Bakanlığı ile bunu takip etmek zorundayız. Türkiye'de bazı bölgeler hükümetimizin verdiği destek nedeniyle her taraf zeytin tarlası olmuştur. Dağ taş zeytin ağaçlarıyla dolmuştur. Ama Türkiye'nin enerjiye de ihtiyacı var. Zeytin alanlarıyla ilgili sıkıntı sadece termik santral yapılmasıyla ilgili değil. Bursa'nın gemlik ilçesi birinci bölge deprem yeri. Hükümetimiz Gemlik'in daha güvenli bir yapıya sahip olması için güçlü bir yapıya sahip noktalarda konut yapmak istiyor. Gemlik'in yeniden inşaa edilmesi için müracat edilen tek alan zeytin tarlaları.. Ama siz yeniden Gemlik'i inşaa ederken bazı alanları verimsiz olan zeytin tarlaları var. Anayasa Mahkemesi bile Gemlik'in bu ihtiyacını geri çevirdi. Kesinlikle bunu Gemlik'e yapamazsınız dedi. Peki biz nerede Gemlik'i inşaa edeceğiz? Uzaya mı denize mi yeni Gemlik'i inşaa edeceğiz. Termik Santral'in temelinin atıldığı gün köylüler bayram etmişti.

"BİR DAHA DA BU İSİMLERİ BANA SORMAYIN LÜTFEN"

Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin'in parti kuracağı yönündeki haberler sorulan Arınç, "Bunu değerlendirmeye bile gerek yok. Bahsettiğiniz şahısla ilgili belki 1 ay önce bir televizyon kanalında bir televizyon kanalında kursunlar ne kadar iyi olur ama kuracakları şeyin ne olduğunu bilsinler. Bunun toplumdaki karşılığının hiçbir zaman olmadığını, Ak Parti milletvekiliyken ancak kendilerine değer verildiğini, taşın yerinde ağır olduğunu söylemiştim. Ama bu sözlerimi kulak ardı etti bu değerli insan. 30 kişi buldu parti kurdu. Türkiye'de şu anda 100'den fazla parti var. Bunların bir kısmı gerçekten parti çoğu da marti. Parti bile olamamış olması da mümkün olmayan, toplumda sadece 30 kişinin bir araya getirebildiği kurullara siyasi parti denmez. Bir şahsın ismim bahsedilsin bir parti genel başkanı denilsin, basın toplantısı yapacağım zaman nasıl olsa Anadolu Ajansı muhabiri mutlaka gelecektir, benim sözlerim bir şekilde duyurulacaktır demesi Türkiye'nin siyaseti için hiçbir şey ifade etmez. Bu insanlar ciddi olsalardı aynı düşüncelere sahip olduğunu zannettiğimiz bazı insanların bir araya gelmesi mümkün olmalıydı. Ama görüyoruz ki ayrı ayrı bir şeyler düşünüyorlar. Bunlar boş gayretlerdir. Bu insanlar bakan olmuşsa milletvekili olmuşsa AK Parti'den seçildikleri için kıymetleri vardı. Yoksa sokağa çıktıkları zaman 10 kişinin bile selam vermediği insanların parti kurmakla Türkiye'ye yapacakları hayırlı bir iş olmadığını düşünüyorum. Bir daha da bu isimleri bana sormayın lütfen" diye konuştu.

"SİZ ÖCALAN'IN ÖRSÜYLE KANDİL'İN ÇEKİCİ ARASINDA KALMAYIN"

HDP'nin Adalet Bakanlığı'na İmralı'ya gitmek üzere yaptığı başvuru hatırlatılan Bülent Arınç, başvuruya yanıt verilip verilmeyeceğinin sorusu na şöyle yanıt verdi; "Bunlar sorulacaksa Adalet Bakanımıza sorulmalıdır. Çünkü kimlerin gideceğini veya ne zaman gideceğini izin konusunu Adalet Bakanımız çok daha iyi bilir. Son günlerdeki tartışmalara bakılırsa HDP'den bir grup milletvekili adaya gitmek istiyor. Adalet Bakanlığı henüz buna karşı bir cevap vermiş değil. Sürecin devam edip etmediği konusunda da başbakanımızın çok açıklamaları var. Sayın Akdoğan'ın çok açıklamaları var. Çözüm süreci devam ediyor. Henüz masadayız, kalkmadık. Bunun da belli bir noktaya kadar böyle devam edeceğini rahatlıkla söylemiştim. Asıl HDP ne yapacak, nerede duracak, neyi temsil edecek, çözüm sürecini gerçekten istiyor mu istemiyor mu, 6-7 Ekim'den bu yana ortalığı yakıp yıkanlara karşı insanlarımızın ölümlerine yol açan eşkiyalara karşı olan bitenlerden nedamet duymadıklarına göre bizden neyi bekliyorlar? HDP'li dostlarıma söyleyeceğim tek şey şudur. Siz Öcalan'ın örsüyle Kandil'in çekici arasında kalmayın. Siz bir siyasi partisiniz. Özgür olun. Burada üstleneceğiniz rolü cesaretle üstlenin. Alfabede harf bırakmayan birtakım örgütlerin ortalığı yakıp yıkması karşısında sırıtarak bir şeyler konuşanları kendimize muhatap kabul etmiyoruz. Biz beklemedeyiz. Onların tavrını merak ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"HİÇBİR ŞEKİLDE TASFİYE İDDİAMIZ YOK"

Emniyet Teşkilat Kanunu'nda değişiklik yapılabileceği yönünde çıkan haberler sorulan Arınç, "Hiçbir şekilde tasfiye böyle bir iddiamız yok. Ancak emniyet teşkilatının yeniden organizasyonuna ihtiyacımız var. 81 ilimiz var ama birinci sınıf emniyet müdürü sayımız 2 bine yakın. Bunların hepsinin il emniyet müdürü olması mümkündür. Polis müfettişi baş müfettiş vs olarak istihdam edilenlerin dışında en az bin 500 civarında fazlalık olduğunu biliyoruz. Bu insanlar hiçbir görev verilmeden sadece yaş haddini bekliyorlar. Bu doğru bir şey değil. Verimli kullanılması lazım. Geçmişten bu yana hazırlanan ancak sırasının şimdi olduğunu belirlediğimiz çalışmalar bitirildi. Bu çalışmanın sonunda da bir tasfiye ile değil piramiti doğru yerine koymak şeklinde eğitimden başlayarak verimlilik esasına göre bir düzenleme yapılacak" şeklinde konuştu.

"BİZİM KAYNAKLARIMIZ TEYİT ETMİYOR"

Bahoz Erdal kod adıyla bilinen Fehman Hüseyin'in IŞİD saldırılarında öldürüldüğü iddiaları sorulan Arınç, "Bu konuyu teyit eden bir bilgi bize ulaşmadı. Keşke ulaşabilseydi ben de size bir şeyler söyleseydim. Maalesef ulaşmadı ama araştırılıyor. Şu anda bizim kaynaklarımız bunu teyit etmiyor" dedi.

"BAZI ÖRGÜTLERİN AŞIRI TUTUMLARI SEBEBİYLE KONU ÜZERİNDE İTTİFAK YAPILAMADI"

Alevi açılımı konusunda bir takvimin belli olup olmadığı sorulan Arınç, şunları kaydetti: "Maalesef bazı örgütler var ki baştan karşılar her şeye. Onların bulunduğu yerde böyle bir samimiyeti görmek mümkün olmuyor. Faruk Çelik'in devlet başkanlığı döneminde 4-5 yıl evvel önemli çalıştaylar yapıldı. Farklı düşünceler ifade edildi. Bir süzgeçten geçirildi. Bunun üzerine bazı şeylerin yapılabilmesi gündeme geldi. Fakat bazı örgütlerin aşırı tutumları ve radikal düşünceleri sebebiyle herhangi bir konu üzerinde ittifak edilip bir açıklama yapılamadı. Paket hazır mı, ne zaman açıklanacak. Hayır bu konu gündeme gelmedi. Bu konuda çok güzel bir heyet bir çalışmanın içerisinde. Bu çalışma umarım ki yılbaşından önce bitecektir. Başbakanımız açıklamak istediği konuyu rahatlıkla topluma ifade edecektir."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler