HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bülent Arınç: Davutoğlu gibi çocuklarımız olacak

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Yenişehir'de hayırsever iş adamı Yusuf Ateş tarafından yaptırılan Anadolu imam hatip lisesinin açılışına katıldı.

Bülent Arınç: Davutoğlu gibi çocuklarımız olacak

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, son zamanlarda bonzai kullanan gençlerin sayısının artmasının kendilerini üzdüğünü söyledi. Arınç, "Bizim çocuklarımız bu yaşta kafa çekerken değil, dost sohbetlerinde arkadaş toplantılarında birbirlerine güzellikleri paylaşırken, neşeli ve eğlenceli olarak onları görmek isteriz. Bak Davutoğlu gibi olacak çocuklarımız" dedi.

Bu sabah açılışlar yapmak üzere uçakla seçim bölgesi Bursa'ya gelen Bülent Arınç, Yenişehir İlçesi’nde hayırsever Yusuf Ateş tarafından yenilenen Yusuf Ateş Anadolu İmam Hatip Lisesi ve yurt binasının açılışını yaptı. Yusuf Ateş gibi örneklerin çoğalması gerektiğini dile getiren Arınç, 77 milyon nüfusumuzun yarısının 30 yaşın altında olduğunu söyleyen Arınç, "Yeni eğitim öğretim yılında 16 milyon öğrencimiz ders başı yaptı. Bu sayı, Avrupa Birliği’ne üye olan ülkelerin yarısının nüfusundan fazladır. Bizim böylesine genç bir nüfusumuz var. Aktif genç bir servetimiz var. Önemli olan nitelikli eğitim almaları, iyi yetişmeleri. Memleketimize hayırlı birer evlat olarak güzel hizmetler yapmasıdır" dedi.

Ak Parti hükümetlerinin 12 yılda en büyük yatırımı Milli Eğitime yaptığını hatırlatan Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Savunma Bakanlığı’na ayırdığımız bütçenin 3 mislini eğitime ayırıyoruz. İhtiyacımız var bunu yapmak zorundayız. Bunu yapmazsak bu çocuklarımız nasıl yetişecek. Onları 25-30 kişilik sınıflarda, bilgisayarları akıllı tahtaları ile yetiştirmek mecburiyetindeyiz. Türkiye genelinde 859 bin 699 öğretmenimiz görev yapıyor. 2002’de devraldığımız öğretmen sayısı 410 bin civarındaydı. Bunu 859 bine çıkaran hükümetimizdir. Bugün 40 bin öğretmenin ataması yapılacak. Bu 40 bini genel rakama dahil ettim. İnşallah bugün akşam saatlerinde 860 bin öğretmenimiz olacak."

"ANNELERE ÇOK İŞ DÜŞÜYOR"

Bülent Arınç, çocukların yetişmesinde anne babaya büyük iş düştüğünü belirterek, onların arkadaşlıklarını, dostluklarını, kimlerle gidip geldiklerini hassasiyetle takip etmelerini istedi. "Bu konuda babalar çok ihmalkardır. Ama annelere çok iş düşüyor. Onlar çocuklarının üzerine titrerler" diyen Arınç, okullarda her şeyin verilmesi mümkün olmayabildiğini anlattı. Arınç, "Şunu bilin ki çocuklar anne, baba, ablalarından ziyade öğretmenleri ile arkadaşları ile ilişki kurarlar. Onların yönlendirmesi ile bir balmumu gibi şekil alırlar. O yüzden öğretmenlerimizden rica ediyorum" dedi.

TÜRKİYE’DE BAZI NOKTALARDA GERİYE GİDİŞ VAR

Türkiye’de son günlerde sık sık çıkan bonzai haberlerine de değinen Arınç, Bursa’nın her şeyi ile kendisini sorumlu gördüğünü belirterek şöyle dedi:

"Son gelişimde bonzai denen uyuşturucu illetinden ‘Bursa’mız nasıl kurtulacak?’ Şüphesiz Türkiye’yi düşünüyoruz. Pazartesi günü Bakanlar Kurulu’nda bir uyuşturucu madde ile mücadele eylem planı açıklayacağız. Sayın valimiz, emniyet müdürümüz, okullarımız, sosyal hizmetler il müdürlüğümüz el ele verdiler, uyuşturucu bağımlılığı ile mücadele etmek için çalışıyorlar. 'Eskiye göre çok şey değişti' demiştim. Üzülerek ifade ediyorum. Olumsuzluklar noktasında da Türkiye’de bazı noktalarda moral alanda geriye gidiş var. Bunu bir hükümet üyesi olarak söylüyorum. Ama önce bir aile babası olarak kendime dönerek söylüyorum. Ramazan Bayramı’nda Bursa’da il teşkilatın bayramlaşmasında yaptığım konuşmada 'Edep ne kadar önemlidir, haya iffet ne - kadar önemlidir? Namus ne kadar önemlidir? Bunu ifade etmiştim. Birileri çıldırma noktasına geldiler. Ama Anadolu insanının yüzde 70- 80’i 'Evet bunlara çok ihtiyacımız var. Manevi kalkınmaya çok ihtiyacımız var’ dediler. Ben öyle bir siyasi gelenekten geliyorum ki bizim ağzımızdan düşürmediğimiz tek söz önce ‘ahlak ve maneviyattır’. Buna 2014’te de inanıyorum. Ömrümüz olursa 2074’te de inanıyor olacağız."

14-15 YAŞINDA KAFAYI ÇEKMİŞLER

Bursa'da alkol komasına giren 3 kız öğrenciler olayını hatırlatan Arınç, "Bursa’da 500 binden fazla öğrencimiz var. Ama bunlardan 3 tanesi geçtiğimiz günlerde yüreğimizi kanattı" dedi. Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hem de kız talebe. Hem de 14- 15 yaşında. Kafayı çekmişler, rezalet çıkarmışlar, 14 yaşındaki öğrenciden bahsediyorum. İçimizde Allah korusun, bu yaşta pek çok öğrencilerimiz var. Lise öğrencisiymişler. Bir yerde buluşmuşlar. Her halde bu işi ilk defa da yapmıyorlar. Kafayı çekmişler. Bazen erkek yüzünden birbirlerine bıçak çekenler olduğu gibi sonra da birbirleri ile rezalet çıkarmışlar. ‘500 binde 3 kişi canım ne olur?’ diyemem. Belki farkına varmadığımız nice 3’ler vardır. Aman diyeyim arkadaşlar. Aman öğretmenler, aman veliler, anneler, babalar, aman valiler kaymakamlar çocuklarımızı bu durumda görmek istemeyiz."

"DAVUTOĞLU GİBİ"

Çocukları alkollü değil, dost sohbetlerinde arkadaş toplantılarında birbirlerine güzellikleri paylaşırken, neşeli ve eğlenceli olarak onları görmek istediklerini anlatan Arınç, şunları söyledi:

"Bak, Davutoğlu gibi olacak çocuklarımız. Taşkent gibi bir yerden, öksüz büyümüş bir çocuk. Dağların arasından kendisini yetiştirmiş. Üniversiteler bitirmiş, kitaplar yazmış. Yurtdışında öğretim üyeliği yapmış, okumuş, çalışmış, dayanışma içinde olmuş. Bu gün Türkiye’nin Başbakanı. Ben Yenişehir Yusuf Ateş Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden de nice Başbakanlar çıkmasını bekliyorum. Canan Candemir Çelik gibi nice milletvekilleri, Yusuf Ateş’in eşleri gibi öğretmenler çıkmasını istiyorum. Bunlar çıkarsa Yusuf Ateş’in yaptığı iş yerini bulmuş demektir. Allah korusun başka şeylerin çıkmasını hayal bile edemeyiz."

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler