HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bülent Arınç: Sabah itibariyle size iyi bir haberim yok

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç televizyonların Ankara temsilcileriyle bir araya geldi.

Bülent Arınç: Sabah itibariyle size iyi bir haberim yok

Arınç burada yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"ÇOK GIYBET YAPIYORLAR, ÇOK DEDİKODU YAPIYORLAR"

Bülent Arınç, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde AK Parti içinde bazı kişilerin kulis yapmasını eleştirerek; "Çok gıybet yapıyorlar, çok dedikodu yapıyorlar. Bunlar bir elinden tutulup milletvekili yapmış arkadaşlarımız da olsa onlara tavsiyem şudur: Bu işlere fazla karışmayın. Kimsenin ismi üzerinden siyaset üretmeyin. Kulis yapmayın, fikrinizi söyleyin" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, gazetecilerle yaptığı toplantıda Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin açıklamalarda da bulundu. AK Parti olarak istişarelerini büyük ölçüde tamamladıklarını dile getiren Arınç; "Bizim için adaylığı açıklamak çok basit. Artık bu noktada bir karar vermiş gibiyiz. Önemli olan muhalefetin adayının kim olacağıdır. Çatıda bir aday arayışlarını sürdürüyorlar. Bu çabaları anlayışla karşılamak lazım. Zannediyorum AK Parti, onlar dolaşmalara tamamlasın, adayları belirlesin, önemli olan bizim adayımızın kim olacağı önemli değil, çünkü az çok belli, ama muhalefetin adaylarının ortaya çıkması gerekir" dedi.

"HİÇBİR ŞEKİLDE SİLAH YARDIMI VE SİLAHLI GÜÇLERİN GEÇİŞLERİNE İZİN VERİLMEMİŞTİR"

IŞİD'in hapishanelerdeki bazı mahkumlarla ilgili pazarlık yaptığı iddialarını yanıtlayan Arınç; "Böyle bir şey yok. Böyle bir şey Türkiye içinde sözkonusu değil. Biliyorsunuz örgüt orada bazı cezaevlerini boşaltmış. Türkiye'de aşırı radikal örgütlerin taban bulmadığını biliyoruz. Suriye'deki olaylar sözkonusu olduğunda, Suriye'de 2-3 yıl sonra Esat rejimiyle birlikte çalışmak üzere veya Esat rejimiyle mücadele etmek amacıyla gelen 5-6 örgüt var. Bu örgütlerin Türkiye'den yardım ve destek aldıkları ifade edilmiştir. Dışarıda da konuşanlar olmuştur. Elimizdeki kayıtlar şunu göstermektedir; hiçbir şekilde buradan bilinçli olarak Suriye veya Irak'ta çarpışmak için gidenlere ne izin ne fırsat verilmiştir. Hatta ihbar edilen olmuşsa, bu kişiler derdest edilmiştir. Türkiye'den insani yardım dışında bu örgütlere Özgür Suriye Ordusu dahil olmak üzere, hiçbir şekilde silah yardımı ve silahlı güçlerin geçişlerine izin verilmemiştir" diye konuştu.

"TÜRKİYE ŞU ANDA HEDEF NOKTASINDA DEĞİLDİR"

Türkiye'nin hedef olduğu iddialarını değerlendiren Arınç; "Yurttaşlarımızın canlarının önemli olduğu bir yerde örgütü ele almak, hedeflerini ele almak noktasında değilim. Bunu konuşacağımız günler yakın zamanda gelecektir. Konsolosluğu yapılan saldırı ve oradakilerin rehine alınması, elbette bunun Türkiye'ye yönelik ayrıca bir anlamı olduğunu göstermez. Türkiye Cumhuriyeti toprakları, hükümeti şu anda hedef noktasında değildir" diye kaydetti.

"BİRİLERİNİN SOMUN PEHLİVANLIĞI YAPMASINA BİR GEREK DUYMUYORUZ"

Arınç, MHP'li Sinan Oğan'ı eleştirerek, konsolosluğun neden daha önceden tahliye edilmediği eleştirilerini yanıtladı. Arınç şunları söyledi; "TBMM’de MHP’li bir vekilin bir gün önce 'bunların olacağı biliniyordu da neden bunlar bunlar yapılmadı' bir konuşması var. Bizim haber kaynaklarımızı çok güçlüdür, ne olduğunu ve olacağını biliyoruz. Sayın Ogan'ın haber kaynağı çok yakınındaki biri olabilir. Ama biz bakanlığımızın elde ettiği bütün bilgileri kamuoyuyla paylaşmak noktasında değiliz. Sinan Ogan kadar rahat değiliz, en yakınındaki gerekirse söylerim o kişinin kim olduğunu. O bilgiyi adeta şov yaparak ortaya getirmesini doğru bulmuyorum. Bizim konsolosluğumuza yönelik bir hareket olabileceğinden elbette haberimiz vardı. Konsolosluğun içinde yapılması gereken her şey yapılmıştır. İrtibat devam etmiştir. Eller tetikte beklenmeye başlanmıştır. Çatışma olması halinde hepsinin can güvenliğinin ne kadar tehlikeye düşeceğini bilmiyor musunuz? Akıl, yöntem, dış politika onlara çatışın talimatı mı verir, yoksa güvenli bir şekilde orayı terk etmeniz daha doğrudur talimatı mı? Bin kişiden bahsediyoruz, her birinin ellerinde otomatik silahlar var. Tank var, güç var. Sizi bir şekilde oradan çıkarmaya zorluyor. O kahraman polislerimize böyle hareket edin demek doğru bir harekettir. Birilerinin somun pehlivanlığı yapmasına bir gerek duymuyoruz. Doğru olan yapılmıştır."

Türkiye'de 3 bin IŞİD militanı olduğu iddialarını yalanlayan Arınç; "ABD'de de AB'de biliyor ki Türkiye hiçbir zaman aşırı radikal unsurlara karşı tavizkar olmamıştır" dedi.

"HİÇBİR ŞEKİLDE BAŞBAKAN OLMA NİYETİM YOK"

Kendisinin siyasi geleceğine ilişkin açıklama yapan Arınç; "Halkın seçeceği bir cumhurbaşkanı olacağını belirttim, 12 senedir başbakanlık yapılan sevilen kişinin hakkıdır dedim. Bu konularda yazılıyor, çiziliyor. Ben belki 1-2 sene önce herkesin ağzını kapattığı bir dönemde benim için siyasi hayatımda 2015 son noktadır, aktif siyaseti bırakacağım demiştim. Köşe yazarlarımız bu işi çözdü. Abdülkadir Selvi dostumuz yazıyor köşesinde. Başbakan adayını yazıyor. Abdullah Gül, ve Ahmet Davutoğlu. Bizim esamemiz bile okunmuyor hiçbir tarafta, bu yönden çok rahatım. Hiçbir şekilde başbakan olma niyetim yok böyle bir görevi üstlenme niyetim yok, hesabını yapmam. Benim adım Bülent Arınç. Herkes rahat olsun, birileri benim varlığımdan rahatsız olmasın. Gıybet taşımasınlar üzerlerinde. 40 senelik siyasi hayatımda tek istediğim oldu 'meclis başkanı olacağım' dedim. Bunun da nedeni var, inadına oldum. Eşinin başında örtü var olmaz dediler, inadına oldum. Başbakanlığa layık 10-20 insan tavsiye ederim. Ama bana soranlara başkalarının isimlerini vereceğim rahat olsunlar. Benim ismimim üzerinde dedikodu yapan, elimden su içmiş çok insan var bu işlerden vazgeçsinler. Ben bu işte yokum böyle bilin" ifadelerine yer verdi.

"ÇOK GIYBET YAPIYORLAR, ÇOK DEDİKODU YAPIYORLAR"

Arınç, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde parti içindeki bazı kişileri eleştirerek; "Kimin başbakan olacağı konusunda sadece basının içinde değil, maalesef olmaması gereken bir yerde, parti içersinde de bu tür çabalar gösterenler var. Bunlar biraz tecrübesiz arkadaşlarımız. Bazı yerlere yakınlıklarını fırsat bilerek, buradan bir şeyler üretmeye çalışıyorlar. Bugün milletvekillerinin yüzde 90'ına sorsanız 'Abi sizin kasetlerinizle yetiştik, sizin söylediklerinizi dinledik' derler. Ama bugün onların bir kısmının yaptığına bakıyorum, çok tecrübesiz buluyorum onları. Çok gıybet yapıyorlar, çok dedikodu yapıyorlar. Bunlar bir elinden tutulup milletvekili yapmış arkadaşlarımız da olsa onlara tavsiyem şudur: Bu işlere fazla karışmayın. Kimsenin ismi üzerinden siyaset üretmeyin. Kulis yapmayın, fikrinizi söyleyin. Ama filan hesapla hareket edip bir şey söylerseniz size de yaramaz o kişilere de yaramaz. Siz yalan söylerseniz, istismar ederseniz, bunun üzerinden kendinize bir rant devşirmeye çalışırsanız 'o gelirse ben de şuraya gelirim' hesapları yaparsanız, bu gerçekler bir gün ortaya çıkıverir" diye konuştu.

ALLAH TAYYİP BEY'E YARDIM ETSİN

Yeter artık! Yeter çektiğim çile, kahvaltı yapmaya geliyorum kafamda bin tane şey! Artık bizim de aklı selim düşünmeye ihtiyacımız var. Allah Tayyip Erdoğan’a yardım etsin, kimileri rahtında her gün yumurtluyor, bizim işimi çok zor! Çelik gibi sinirleri var, tam bir lider… Ben bu işte yokum böyle bilin!

HEPİMİZ ERDOĞAN'IN PEŞİNDEN KOŞARIZ

Sayın Erdoğan cumhurbaşkanımız olacaksa ön planda hizmet etmeye gerek bir başbakan varsa en iyi isimlerden birisi Sayın Abdullah Gül’dür.
Biz Anavatan partisi değiliz, CHP hiç değiliz. Kimin ne söylediği belli olmayan bir parti de değiliz. Erdoğan partimizin lideridir, o ne karar verirse biz hepimiz Erdoğan’ın peşinden koşarız.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler