HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bülent Arınç'tan 20 milyon dolar açıklaması

Bülent Arınç, İsrail ile 20 milyon dolar tazminat konusunda anlaşıldığı iddialarının gerçek olmadığını duyurdu.

Bülent Arınç'tan 20 milyon dolar açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İsrail basınında yer alan, Mavi Marmara'da hayatını kaybeden 9 Türk'ün aileleri için İsrail'in 20 milyon dolar tazminat teklif ettiği iddiasını yalanladı.

"Bu konuda bir gelişme var ancak imza atacak düzeyde değiliz" diyen Arınç, şunları söyledi; -"Rakamlar telaffuz edilmedi. Biz bu haksız fiil karşısında uluslararası hukuk ne emrediyorsa onu talep ediyoruz. Tazminat miktarlarını hukukçularımız tespit etti, karşı tarafa sunuldu. Geçmişte hangi ülke hangi tazminatı ödemişse biz onu talep ederiz. Anlaşma imzalanırsa rakamların tatmin edici olacağını göreceğiz." İşte Arınç'ın konuşmasından satır başları;

ÇÖZÜME AZ KALDI

Çözümün yakın olduğunu hissediyorum. Tamam dediğimizde İsrail ve Türk hükümeti arasında anlaşma imzalanacak. Henüz abluka kaldırılmış değil. Türkiye ve İsrail ablukanın kaldırılması için birlikte çalışacaklar.

RAKAM TATMİN EDİCİ OLACAK

Üçlü özürden sonraki anlaşmaları yerine getirmek istiyoruz. Rakam konusunda İsrail'in de bizim de teklifimiz olmadı. 30 istendi 20 verildi bunlar gerçek değil. Kafadan böyle teklif yapamayız. Biz hukuk devletiyiz. Anlaşma imzalanırsa rakamların tatmin edici olacağını göreceğiz.

"BU REZALETE CİDDİ TEDBİRLER ALACAĞIZ"

Teknolojinin geldiği son noktada dinleme cihazları temin ederek insanların dinlemesini yapabiliyorlar. Hakim ve savcı kararı yok, kötü niyetle yapılan dinlemeler. Kimin yaptığını bilemiyorusunuz. Bir insan çay içerken yarın birgün bize lazım olur diye birileri tarafından dinlenmişse bu bir insanlık suçudur. İnsanın hayatına müdahale edilmesi ve çirkin amaçlar içinde kullanılması çok kötüdür. Bu alçaklığın kimin tarafından yapıldığı öğrenildiğinde cezası ağırdır. Mahkeme kararı ile dinlenmiş olanların ağırlığı var. Bu dinleme rezaletine ciddi tedbirler alacağız.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler