HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bülent Tezcan: Başbakanın tünelde ne işi vardı?

CHP'li Bülent Tezcan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 15 Temmuz gecesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun neden Atatürk Havalimanı'nda beklemediği yönündeki açıklamasına yanıt verdi. Tezcan, "Sayın Başbakanın, Sayın Genel Başkanın korumalarından yüz katı fazla koruması vardı, ne işi vardı Çankırı Tüneli'nde? Niye meydanlara atlamadı?" dedi.

Bülent Tezcan: Başbakanın tünelde ne işi vardı?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, NTV yayınında soruları yanıtladı.

Tezcan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun darbe gecesi Atatürk Havalimanı’nda darbecilerle iletişim kurduğu yönündeki ifadesi soruldu.

"Kim söyler nasıl söyler bilmiyorum ama külliyen yalandır bu, iftiradır" diyen Tezcan, şöyle konuştu:

"Bunun en önemli tanığı da Sayın Hayti Yazıcı’dır. 1A koltuğunda sayın genel başkan, 1B koltuğunda Sayın Hayati Yazıcı vardır. Sayın Hayati Yazıcı’ya, 'hiç endişeniz olmasın darbeye karşıyız, birlikte mücadele edeceğiz' diyen odur.

Meclise ilk gelen 3 milletvekilinden biri benim. 'Milletin tankın üstüne çıkma zamanıdır' diyen benim. O gece, başını bombaların altına sokan biziz. Çankırı Tüneli'ne gitmedik, Meclise geldik.

15 Temmuz darbe girişimine karşı Türkiye’deki mücadeleyi küçümsetecek açıklamalar doğru değil. O dönem Sayın Cumhurbaşkanı da, Sayın Başbakan da, Sayın Genel Başkanımız da, milletvekilleri de doğru bir duruş gösterdik. O gün bunu takdir ediyordunuz da bugün niye takdir etmiyorsunuz.

Sayın Genel Başkan, kontrollü darbe meselesini bugün söylemedi. Belli ki pazartesi gününe kadar konuşacak bir şeyleri yok. Sayın Genel Başkan bunu 3 ay önce söyledi. Niye bugün ısrarla dönüp dönüp o küçük cümle tartışılıyor? Çünkü anlatacakları bir şey yok.

Mesela Genelkurmay Başkanı, MİT Müsteşarı niye ifade vermiyor, bunu konuşsunlar. Niye darbe komisyonunun işi zorlaştırılıyor, çalışmasına izin verilmiyor? Sayın Cumhurbaşkanının talimatıyla komisyonun süresinin uzatılması engellendi. Komisyon başkanı, "16 Nisan’dan sonra yazacağız raporu” diyor. Acaba orada yazacakların referandumu etkilemesinden mi korkuyorsunuz? Bu sır perdesi, her vatandaşın kafasında soru işareti. Samimiyseniz darbe komisyonunu çalıştırırdınız.

"NE İŞİ VARDI ÇANKIRI TÜNELİ'NDE"
'Havaalanında beklemedi, gitti' diyorlar. Sayın Başbakanın, Sayın Genel Başkanın korumalarından yüz katı fazla koruması vardı, ne işi vardı Çankırı Tüneli'nde? Niye meydanlara atlamadı? Tabii ki kendisini koruyacak. Devleti yönetenler öncelikle tabii ki kendilerini koruma altına almalılar böyle zamanlarda. Sayın Başbakan, Çankırı Tüneli’ne, Sayın Genel Başkan da kendisi için güvenli olan bir yere gitti. Bundan daha doğal bir şey yok.

"CUMHURBAŞKANI BOĞAZ KÖPRÜSÜ'NÜN ÜSTÜNE Mİ ÇIKTI?"
Sayın Cumhurbaşkanı kalkıp, tankların meydanda toplandığı İstanbul’da Boğaz Köprüsü’nün üstüne mi çıktı? Vatandaşlara 'havaalanlarına gidin' dedi. Vatandaş gidip kontrol sağlandıktan sonra devletin güvenlik güçleri güvenliği sağladıktan sonra gitti oraya. Yapılması gereken budur zaten. Yani ben kendi can güvenliğimi sağlama alayım, devletin 6 bin polisiyle kendimi koruma altına alayım ama ana muhalefet lideri kendisini güvenli alana çekmeden sokakta yürüsün diyorlar."

"ELİNDE KASET Mİ VAR?"
Ayrıca Tezcan, "'OHAL darbenin siyasi ayağının saklanmasının aracıdır’ dedik ve onun için uzatıyorlar...

Cumhurbaşkanı ‘kasetle geldi kasetle gidecek’ dedi. ‘Kaset geldi’ iddiasını külliyen reddediyoruz da ‘kasetle gidecek’ ne demek... Cumhurbaşkanı’nın elinde kaset mi var? Bunu Türkiye kamuoyunun takdirine bırakıyoruz..." ifadelerini de kullandı.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler