HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bütçe maratonu bitiyor… 4 eski bakanla ilgili ilk karar pazartesi günü oylanacak

TBMM Genel Kurulu'nda 13 gün aralıksız görüşmeleri süren bütçe maratonu yarın "bütçe üzerine yapılacak" görüşmelerle sona eriyor.

Meclis'in bu haftaki en önemli gündem maddesi ise Meclis Soruşturma Komisyonu'nun 4 eski bakanla ilgili Yüce Divan'a gönderilip gönderilmeyeceğine ilişkin ilk oylamadan çıkacak sonuç olacak.

TBMM Genel Kurulu'nda 13 gün aralıksız görüşmeleri süren bütçe maratonu yarın "bütçe üzerine yapılacak" görüşmelerle sona eriyor. Meclis'in bu haftaki en önemli gündem maddesi ise Meclis Soruşturma Komisyonu'nun 4 eski bakanla ilgili Yüce Divan'a gönderilip gönderilmeyeceğine ilişkin ilk oylamadan çıkacak sonuç olacak.

2015 Mali Yılı Bütçe görüşmeleri, TBMM Genel Kurulu'nda 13 gün aralıksız sürüyor. Maraton, 22 Aralık Pazartesi günü, bütçenin kapanış görüşmeleri ile sona erecek. Liderlerin konuşmayacağı görüşmelerde parti temsilcileri söz alacak.

2015 Mali Yılı Bütçesi üzerine AK Parti Grubu adına Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Recai Berber, CHP Grubu adına Akif Hamzaçebi ve İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, MHP Grubu adına Grup Başkanvekili Oktay Vural ile Sakarya Milletvekili Münir Kutluata, HDP Grubu adına ise Grup Başkanvekilleri İdris Baluken ve Pervin Buldan söz alacak. Hükümet adına Başbakan Yardımcısı Ali Babacan konuşacak. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yurt dışı programı nedeni ile görüşmelerin bir bölümüne katılacağı, muhalefet liderlerinin ise Genel Kurul'da hazır bulunmaları bekleniyor.

-4 ESKİ BAKANLA İLGİLİ İLK KARAR PAZARTESİ GÜNÜ KOMİSYONDA OYLANACAK-

17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda adları geçen 4 eski bakan Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar hakkında kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu çalışmalarını tamamladı. 22 Aralık Pazartesi günü komisyonda ilk oylama yapılacak. Oylama sonucuna göre 4 eski bakan hakkında Yüce Divan'e sevk edilip edilmeyecekleri belli olacak. Komisyon'da AK Partili üyelerinde Genel Kurul'a sevkleri yönünde oy kullanmaları bekleniyor. 4 eski bakanın kaderini ise Genel Kurul'da yapılacak gizli oylama belirleyecek.

Komisyon raporunu Meclis Başkanlığı'na sunduktan sonra 10 gün içeresinde de belirlenen bir günde Genel Kurul'da oylaması yapılacak. Yüce Divan'a sevk için salt çoğunluk yani 276 milletvekilinin "evet" oyu vermesi gerekiyor.

-MECLİS BÜTÇE ARASI VERİYOR-

Bütçe görüşmelerinin sona ermesi ile birlikte Meclis çalışmalarına 6 Ocak Salı gününe kadar ara verecek. 23 Aralık'tan itibaren Meclis'in tatile girmesi bekleniyor. Meclis Ocak ayı ile birlikte yoğun bir mesaiye başlayacak. (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler