HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Büyük bir karizmaydı'

9. Cumhurbaşkanı Demirel, 'Demir Leydi'nin vefatına ilişkin açıklamalarda bulundu.

'Büyük bir karizmaydı'

İngiltere'nin "Demir Leydi" lakaplı ilk kadın Başbakanı Margaret Thatcher'in vefatına ilişkin, CNN Türk'te yayınlanan 5N1K programına telefon bağlantısıyla konuk olan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Margaret Thatcher'ın dünyaca kazanılmış bir ün olduğunu söyledi.

Margaret Thatcher'ın vefatına ilişkin üzüntüsünü dile getiren Süleyman Demirel, "Büyük bir karizmaydı. Bana göre dünyaca kazanılmış bir ündür. Bir şöhrettir. İngiliz imparatorluğunun senelerce süren egemenliğinde tek kadın başbakanıdır. Bu başbakanlığı 10 yıl sürmüştür. Türkiye ile ingiltere'nin münasebetlerinde hep dostane olmuştur. Hep Türkiye yanlısı olmuş. Türkiye'ye destek olmuştur. Türklerin, Avrupa ile olan işlerinde Türkiye'ye destek olmuştur. Ben kendisini tanırdım. Kendisiyle dostluğumuz vardı. Allah rahmet eylesin diyorum. İngiliz halkına da başsağlığı diliyorum. Böylesine karizmalı bir insanın seveni de sevmeyeni de olacaktır.Kendisinin şöhreti, kendi memleketi ve başka ülkelerde de devam edecektir. Bana göre müstesna biridir.Takdir ederim. Saygım vardır ve severim" diye konuştu.
Sağlığına ilişkin de bilgi veren Süleyman Demirel, "İyiyim daha da iyi olacağım. 15 gün evdeyim" dedi. [ ****](https://www.mynet.com/politika-haberler)


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler