HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Kışanak ve Anlı oylarını kullandı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ile Fırat Anlı, oylarını kullandı.

Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Kışanak ve Anlı oylarını kullandı

Cumhurbaşkanı seçiminde oy kullanacak 52 milyon 894 bin 115 seçmen, sandık başına giderek Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanını seçmek için oy kullanıyor. HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın da oy kullandığı Diyarbakır'da, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı da sandık başına gitti. Eş Başkanları Kışanak ve Anlı, herkesin demokratik hakkını kullanmasını isterken, kullanılan oyların Türkiye ve Ortadoğu halkları için barış, özgürlük ve demokrasiye vesile olmasını diledi.

Sabahın erken saatlerinde oy kullanmak için sandığa giden Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gültan Kışanak oyunu Ş. Ö. Ayşe Numan Konakçı İlkokulu'nda bulunan 1329 numaralı sandıkta kullanırken, Fırat Anlı ise Gaffar Okan Anadolu Lisesi'nde bulunan 1291 numaralı sandıkta oy kullandı.

"BU SEÇİM BARIŞA VE ÖZGÜRLÜKLERE VESİLE OLSUN”

Ş.Ö. Ayşe Numan Konakçı İlkokulu'nda oy kullanan Gültan Kışanak ise, Türkiye tarihinin en önemli seçimlerinden birini yaşadıklarını söyledi. Önümüzdeki 5 yıl boyunca Türkiye'deki tüm devlet kurumlarının işleyişi konusunda etkili olabilecek bir seçimin yapıldığını ifade eden Kışanak, "Toplumun özlem, arzu ve istekleri konusunda toplumu ve halkı temsil edebilecek bir cumhurbaşkanlığı seçimi sürecindeyiz. Ortadoğu'daki bütün gelişmeleri hepimiz biliyoruz. Umuyor ve diliyoruz ki bu seçim barışa ve özgürlüklere vesile olsun” dedi. Bu seçimle birlikte Türkiye'de sorunların geride bırakılabileceği bir iradenin açığa çıkarılması temennisinde bulunan Kışanak, "Şimdiye kadar yaşadığımız sorunların artık taşınamaz bir noktaya geldiğini görüyoruz. Tek temennimiz bu seçimlerde demokrasinin, halkaların, özgürlüklerin ve barışın kazanmasıdır” diye konuştu.

"BİRLİK SAĞLANIRSA BAŞARI KAÇINILMAZDIR”

Halkın ilk defa Cumhurbaşkanını kendisinin seçtiğini belirten Anlı, seçimin öncelikle Kürtlere, Türkiye halkları ve Ortadoğu halkları için hayırlı olması temennisinde bulundu.Anlı, Halk ilk defa kendi oylarıyla cumhurbaşkanlığı seçimine gidiyor, bu hem bizler açısından hem de demokrasi için çok önemlidir. Bizler Kürtlerin demokratik ve özgür yaşam birliği ve pratiğini artık gözle görebiliyoruz. Artık Kürtlerin kuzey, güney, doğu, batı olarak birbiriyle kenetlemekten başka bir yolu kalmamıştır. Bugünlerde bir kez daha gördük ki Kürtler birliklerini sağlarlarsa başarı kaçınılmazdır” diye konuştu. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler