HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Canlı yayında şaşırtan iddia: MHP olmasaydı evet oyları yükselirdi

CNN Türk ekranlarında yayınlanan Tarafsız Bölge programının konuğu HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'ydu. Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtlayan Yapıcıoğlu konuşmasında, MHP olmasaydı evet oylarının Güneydoğu'da daha da yükseleceğini iddia etti. Yapıcıoğlu, 16 Nisan referandum sonucunu değerlendirdiği konuşmasında, "Ülke için tarihi bir dönüm noktası olan bu referandumda partimiz tarihsel bir duruş sergilemiştir" ifadesini kullanmıştı.

HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, 16 Nisan'da gerçekleştirilen Anayasa Değişikliği referandumu ile ilgili önemli bir iddiada bulundu.

Yapıcıoğlu, 'MHP olmasaydı ya da 'Kerkük'teki o bayrağı indirin' söylemi olmasaydı, ya da MHP'nin 'Nasıl o paçavrayı asıyorsunuz?' söylemine AK Parti sessiz kalmasaydı oy oranı daha fazla olacaktı. Güneydoğu'da millyetçi pek çok parti var. Oturdular ve topluca karar aldılar 'Sandığa gitmeyeceğiz' dediler. Katılım oranı düştü' dedi.

YAPICIOĞLU REFERANDUM SONUCUNU DEĞERLENDİRMİŞTİ

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, 16 Nisan'da gerçekleştirilen referandumun sonucunu değerlendirmiş ve "Ülke için tarihi bir dönüm noktası olan bu referandumda partimiz tarihsel bir duruş sergilemiştir" ifadesini kullanmıştı.

'PARTİMİZİN ROLÜNÜ HALKIMIZ TAKDİR EDECEKTİR'

Parti olarak siyasetteki yegane ölçülerinin İslam olduğunu ve bu ölçü gereği halk oylamasında "evet" tercih kullandıklarını aktaran Yapıcıoğlu, şunları kaydetmişti:

"Partimizin 'evet' kararının referandum sonucunu ne oranda etkilediğini ve alınan bu sonuçta partimizin rolünü elbette ki halkımız takdir edecektir. Ülke için tarihi bir dönüm noktası olan bu referandumda partimiz tarihsel bir duruş sergilemiştir. Bu duruşumuz halkımızın maslahatına olacak şekilde sonuçlanmıştır ve bizim için önemli olan budur."

Yapıcıoğlu, parti disiplinine uyarak sandıklara giden ve kararları doğrultusunda oy veren teşkilat üyelerine teşekkür ederek, halk oylaması sonucunun millete ve memlekete hayırlar getirmesini dilemişti.


En Çok Aranan Haberler