HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çavuşoğlu açıkladı: Donald Trump ilk ziyaretini Türkiye’ye mi yapacak?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yeni ABD Başkanı Donald Trump’ın ilk ziyaretini Türkiye’ye yapacağı yönündeki iddiaya yanıt verdi.

Çavuşoğlu açıkladı: Donald Trump ilk ziyaretini Türkiye’ye mi yapacak?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Washington’da Donald Trump’ın yemin törenine katıldıktan sonra Türk gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Sputnik'te yer alan habere göre, yeni ABD Başkanı Donald Trump’ın ilk ziyaretini Türkiye’ye yapmasının konuşulduğu yönündeki iddiaya yanıt veren Çavuşoğlu, “Henüz Başkan’ın programı net değil ama Başkan’ın yakın ekibiyle yaptığımız görüşmelerde en kısa sürede iki başkanı bir araya getirmemiz gerektiği konusunda hemfikir olduk” ifadelerini kullandı.

"YOL HARİTASININ UYGULANMASI İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “İki başkan bir araya gelecek, bir yol haritası belirleyeceğiz. Birçok bölgesel sorun var. Tüm bu sorunların üstesinden gelebilmek ve işbirliğimizi artırmak için bir yol haritası üzerinde çalışıyoruz. İki başkanın bir araya gelmesinden sonra onların aldığı kararlar, verdikleri talimatlar neticesinde biz de bu yol haritasının uygulanması için çalışmaya devam edeceğiz.”

‘MCGURK YPG ÜNİFORMASI DA GİYDİ, BADGE DE TAKTI’

Çavuşoğlu, Trump’ın, eski Başkan Barack Obama’nın IŞİD’le Mücadele Özel Temsilcisi görevini yürüten Brett McGurk’un yeni yönetimde de aynı görevini sürdürmesine ilişkin soruyu ise şöyle yanıtladı:

“McGurk, daha önce YPG’nin üniformasını da giydi, ‘badge’ de taktı. Buna gösterdiğimiz reaksiyonu siz çok iyi hatırlarsınız. Bu tür adımlar Türkiye’de Amerikan karşıtlığının artmasına neden oldu. Muhataplarımızla ABD’deki Türkiye karşıtlığı ve Türkiye’de artan Amerikan karşıtlığına karşı güven artırıcı adımlar atmamız gerekiyor. YPG ile ilgili konuları net bir şekilde gündeme getirdik ve YPG’nin PKK’dan farkının olmadığını söyledik. Suriye’de Rakka başta olmak üzere DEAŞ’a karşı operasyonda daha etkin bir şekilde sonuç alıcı bir strateji ile mücadele edebileceğimizi ve başarabileceğimizi söyledik. Teröre karşı başka bir terör örgütüne güvenmenin ya da destek vermenin, bel bağlamanın çok yanlış olduğunu ve Suriye’de sorunu bitirmeyeceğini vurguladık. Muhataplarımın da bunu çok iyi anladığını gördüm.”

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler