HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çelik: Darwin Türkler için adi ırk diyor

ANKARA (İHA) - Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, CHP tarafından Darwin'in "yaratılış" ile ilgili düşüncelerinin okullarda okutulması istendiğini ifade ederek, "Başta CHP ve bu düşüncede olan insanlar, mutlaka okul kitaplarında olmasını istiyor. Darwin'in Türklerle ilgili ne dediğini biliyor musunuz? 'Gelişimini tamamlamamış, adi bir ırk' diyor Darwin. Ne diyeceksiniz buna?" diye sordu.

TBMM Genel Kurulu'nda Milli Eğitim Bakanlığı, YÖK, ÖSYM, Kredi ve Yurtlar Kurumu ile 68 üniversite bütçelerinin görüşmeleri sürüyor. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bakanlığının bütçesiyle ilgili eleştiri ve görüşleri değerlendirirken, Milli Eğitime son yıllarda ayrılan bütçenin yüzde 5 civarında olduğunu, bunun da bir çok Avrupa ülkesiyle aynı seviyeye denk geldiğini ifade etti.

21 milyonluk camiada herhangi bir görevlinin yaptığı hatadan dolayı Milli Eğitim Bakanı'nın suçlanamayacağını ifade eden Bakan Çelik, bu suç işleyenlerle ilgili Bakan'ın bir şey yapmaması halinde suçlanabileceğini kaydetti.

Kendisine karşı yakışıksız üslupta ifadelerin kullanıldığını söyleyen Bakan Çelik, kendilerine "Sevr özlemi içinde" şeklinde ifadede bulunulmasını kınadıklarını ve bunu söyleyene iade ettiğini kaydetti.

"Orhan Pamuk bir yazardır" diyen Bakan Çelik, "Ermeni meselesiyle ilgili bazı şeyler söyledi. Ben Sayın Pamuk'un Ermeni meselesiyle ilgi söylediklerine yerden göğe kadar katılmıyorum, tasvip etmiyorum. Türkiye'yi anlatan, Türkçe'yi anlatan eserlerinden dolayı Nobel almasından dolayı da sevindiğimi, tebrik ettiğimi söylüyorum. Refik Halit Karay, 100 temel eser arasında memleket hikayeleri de, gurbet hikayeleri de var. Bütün kitaplarını inceleyin mutlaka Refik Halit Karay'dan bir bölüm bulursunuz. Bizden önceki hükümetler döneminde 150'liklerden olmasına rağmen, Milli Eğitim tarafından basılmıştır ve şu anda da okutuluyor. 150'likler bizzat Atatürk tarafından affedilip yurda dönmüştür. Nazım Hikmet, Hıyateni Vataniyye Kanunu'yla yargılanmıştır. Vatandaşlıktan çıkarılmıştır. Kültür Bakanlığım zamanında Nazım Hikmet'le ilgili kitabı yayınlamış adamım" dedi.

Bir sanat eserine katılmakla yazarın görüşlerine itibar etme arasında frak olduğunu belirten Bakan Çelik, "Darwin teorisi. Başta CHP ve bu düşüncede olan insanlar mutlaka okul kitaplarında olmasını istiyorlar. Darwin'in Türkler'le ilgili ne dediğini biliyor musunuz? 'Gelişimini tamamlamamış, adi bir ırk' diyor Darwin. Ne diyeceksiniz buna?" dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler