HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çelik: Teşkilatlarla ilgili yetki MKYK'ya geçti

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik MKYK toplantısının ardından açıklama yaptı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı ardından yaptığı açıklamada, "Bazen bazı uyarılar yapılıyor, 'Türkiye'de iç savaş var, iç savaş ortamı sona ersin' vs. gibisinden. Maalesef bazıları bunu Meclis'te bile telaffuz edebiliyor. Türkiye'de bir iç savaş yok. Türkiye'de iki eşit tarafın çatışması da yok. Türkiye'de meşru güçlerin, milletten yetki almış hükümetin verdiği emirle güvenlik güçlerinin yürüttüğü, terör örgütüne karşı, gayrimeşru bir yapıya karşı, gayriahlaki, gayriinsani şekilde davranan bir yapıya karşı meşru mücadelesi vardır." dedi.

Çelik, yeni anayasadaki temel haklar kısmının yazımının bitmek üzere olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Yeni anayasa konusunda, birincisi temel haklar kısmı, ikincisi kuvvetler ayrılığı ve denge denetim sistemleri, üçüncüsü yargı bağımsızlığı ve yargı tarafsızlığı gibi üç ana alanda konu başlıkları ele alınıyor. Temel haklar kısmının yazımı hemen hemen bitmek üzere, diğer alanlarda da hem değerlendirme çalışmaları hem yazım çalışmaları sürüyor. Bu takvimimiz aksamadan bu ayın içerisinde belli bir aşamaya ulaşmış olacağız, anayasa taslağı ortaya çıkmış olacak."

Çelik, Meclis'te yaşanan gerginlik ile ilgili ise şu ifadeleri kullandı:

"Anayasa Komisyonu'nda Sayın Adalet Bakanımızın üzerine yürünmesinden milletvekillerimizin darp edilmesine kadar bir tablo ortaya çıktı. Kuşkusuz bu tabloyu ortaya çıkaranları, bu tabloya imza atanları şiddetle kınıyoruz. Burada bir kere daha gözüküyor ki söyleyecek sözü olmayanlar, orada bir kere daha bu şiddete başvurmuş gözüküyorlar. Ama her halükarda, geçmişte olduğu gibi AK Parti bu komisyonları çalıştıracak, Meclis'in herhangi bir şekilde kilitlenmesine, komisyonların ve Genel Kurul'un kilitlenmesine müsaade etmeyecek."

Teşkilatlarla ilgili yetki MKYK'ya geçti

Ömer Çelik yaptığı açıklamada, teşkilatlarla ilgili Genel Başkan’da olan yetkinin yeniden MKYK’ya geçtiğini söyledi. AK Parti’de teşkilatlarla ilgili yetki Recep Tayyip Erdoğan döneminde MKYK’dan alınarak Genel Başkan’a verilmişti.

Ömer Çelik, "Bunun bir değişiklik, radikal bir tutum olarak ele alınması doğru değildir, teknik bir meseledir. AK Parti'de teşkilatlarla ilgili kararlar hiç bir zaman ertelenmez. Gereken hassasiyet gösterilir. Daha geniş bir takvimde ele alınması için böyle bir karar alındı. Herhangi bir kriz söz konusu değil. Karar oy birliğiyle alındı, ilk imza Başbakan'dan" diye konuştu.

“BİR KRİZ OLURSA BEN SİZE SÖYLEYECEĞİM”

Çelik, “Bu değişiklik neden şimdi yapıldı" sorusuna şu cevabı verdi:

"Bu teknik bir düzenlemedir. Önümüzdeki MKYK’da da başka kararlar alacağız. Bu kararın alınmasında da ilk imzayı Başbakan atmıştır ve oybirliği ile alınmıştır bu karar. MKYK’nın partinin en üst karar organı olarak bu kararları alması esastır. Bir kriz olursa ben size söyleyeceğim."

En Çok Aranan Haberler