HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cemil Çiçek: O kavga için milletten özür dilerim

TBMM’de yaşanan kavganın ardından bugün partilerin grup başkanvekilleriyle görüşen Meclis Başkanı Cemil Çiçek, tartışmalara neden olan HSYK maddelerinde değişiklik yapılmasını önerdiğini söyledi.

Cemil Çiçek: O kavga için milletten özür dilerim

ANKARA - Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) yapısında değişiklik yapılmasını öngören teklif, TBMM’de gerginliğe neden olmuştu.

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, yumruklu kavgalara neden olan teklifle ilgili devreye girdi.

Partilerin grup başkanvekilleriyle bir araya gelen Cemil Çiçek, HSYK teklifinin maddelerinde değişiklik yapılmasını önerdiğini açıkladı.

Anayasa değişikliğinin yeniden gündeme getirilmesini isteyen Çiçek, şöyle konuştu: "Bu kanun, sorunu kökten çözen bir kanun değil. Bu sorun kanunla kalıcı bir çözüme kavuşmaz. Bu sorun Anayasa değişikliği ile kalıcı bir şekilde çözülür.”

Çiçek, Genel Kurul'dan dün yaşanan olaydan duyduğu üzüntüyü ifade ederek, "Meclis bu görüntüyü hak etmiyor. Bundan dolayı milletimizden özür diliyorum" dedi.

Görüntülerin herkesi rahatsız ettiğini belirten Çiçek, şöyle konuştu: "Sözün kötüsünü kim söylerse söylesin, fiilin kötüsünü kim yaparsa yapsın, hepimizin ortak tavır olması gerekiyor. Kişiye göre farklı bir tutum izleyemeyiz."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler