HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP: 22 kişilik otobüse 45 kişiyi sığdırmışlar, balık istifi gibi yapmışlar

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Isparta'nın Yalvaç ilçesinde elma toplamaya giden işçileri taşıyan aracın kaza yapmasına ilişkin açıklamada bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Isparta'nın Yalvaç ilçesinde elma toplamaya giden işçileri taşıyan aracın kaza yapması sonucu hayatını kaybeden işçilerin yakınlarına başsağlığı dileyerek kazaya ilişkin, "Denetim yok, insan değeri yok. 22 kişilik otobüse, 45 kişiyi sığdırmışlar, balık istifi gibi yapmışlar. 1999 model bakımsız bir midibüs ile insanları elma toplamaya götürmüşler. Ölenlerin 14'ü kadın emekçi, ikisi de erkek. Türkiye bu dramı ne kadar kaldıracak, denetim yok, bir şey yok" diyerek eleştiride bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Isparta'nın Yalvaç ilçesinde elma toplamaya giden işçileri taşıyan aracın kaza yapması sonucu işçilerin yaşamını yitirdiği haberini alır almaz olay yerine hareket etti ve burada incelemeler yaptığını bildirdi. Akkaya daha sonra Yalvaç Devlet Hastanesi'ne giderek, yaralıların durumu hakkında bilgi aldı. Kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileyen Akkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, 22 kişilik otobüse, 45 kişi bindirildiğini söyledi. Türkiye'de yeterli denetim yapılmadığını söyleyen Akkaya, "Denetim yok, insan değeri yok. 22 kişilik otobüse, 45 kişiyi sığdırmışlar, balık istifi gibi yapmışlar. 1999 model bakımsız bir midibüs ile insanları elma toplamaya götürmüşler. Ölenlerin 14'ü kadın emekçi, ikisi de erkek. Türkiye bu dramı ne kadar kaldıracak, denetim yok, bir şey yok" diye konuştu.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler