HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP Afyonkarahisar’da 81 yıl aradan sonra bir ilk

Afyonkarahisar'da gerçekleştirdiği ön seçimler sonucu 81 yıl aradan sonra CHP'nin kentte birinci sıradan adayı bir kadın oldu. Burcu Kayıkçı hedeflerinin iktidar olduğunu söyledi.

CHP Afyonkarahisar’da 81 yıl aradan sonra bir ilk

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Afyonkarahisar'da gerçekleştirdiği ön seçimler sonucu 81 yıl aradan sonra CHP'nin kentte birinci sırada yer alan ilk kadın milletvekili adayı olan Av. Burcu Kayıkçı, "Bundan sonra partimizde kadınlar ve gençler daha fazla siyaset yapacaklar” dedi.

Av. Burcu Kayıkçı, CHP'nin hafta sonu Afyonkarahisar'da gerçekleştirdiği ön seçimde, 81 yıl aradan sonra CHP'nin kentte birinci sıraya yerleşen ilk kadın milletvekili adayı oldu. Ön seçim sonucu mevcut Milletvekili Ahmet Toptaş 6. sırada yer alırken, 2 bin 500'e yakın oy alan Kayıkçı ise aday sıralamasında liste başı oldu.

Ön seçimin ardından adaylığı ile ilgili bilgi veren Burcu Kayıkçı, aynı zamanda listede kadın aday olarak birinci sırada yer almayı başaran ender biri olduğunu ifade etti. Ön seçim süreci boyunca çok çalıştığını kaydeden Kayıkçı, "Ben CHP'yi çok seviyorum. Her seçim çalışmamda, iktidarın yolunun gençlerin ve kadınların sahada, siyasette etkin olmasından geçtiğini söyledim. CHP'de demokrasi vardı ve parti içi demokrasi işler. Türkiye genelinde yapılan ön seçimlerde de bu demokrasiyi hepimiz gözlemlemekteyiz. Bu yüzden sandıktan çıkan karara partimizde herkes saygılı. Bundan dolayı bir kadın siyasetçi olarak çok mutluyum. Kadınların bundan sonra CHP'de daha etkin olması için çalışacağız. Bundan sonra yolumuz iktidar yolu, iktidar mücadelesinde tüm partimizde, tüm yol arkadaşlarımızla hep birlikte, birlik ve beraberlik içerisinde mücadele edeceğiz, partimizi iktidara taşıyacağız ve Genel Başkanımızı Başbakan yapacağız. Bundan sonra yolumuz iktidar yolu olsun” diye konuştu.

35 yaşındaki Av. Burcu Kayıkçı, bir çocuk annesi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler