HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP Ankara adayı Yavaş: Kirli siyaset yapıyorlar

Mansur Yavaş, "Benim hiçbir şeyi yıkmaya niyetim yok. Ben gönülleri yapmaya geliyorum. Belediye başkanının seçildikten sonra rozeti olmaz, herkesin belediye başkanı olur" dedi.

ANKARA (ANKA) - Çubuk'ta miting düzenleyen Yavaş, Çubuk meydanında yaptığı konuşmada "Kirli siyaset yapıyorlar; adı duyulmadık gazeteleri dağıtanlar var, işçilere afiş astıranlar, dedikodu yaptıranlar var. Onların ortalığı kirlettiği yeter. Cevabınızı sandıkta vereceksiniz. Kirli siyaseti sandığa gömüp bundan sonra Ankara'da temiz siyasetin önünü açacağız" dedi. Ankara'nın en büyük sorununun mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in yönetim anlayışı olduğunu ifade eden Yavaş, "Ankara'nın en büyük projesi Melih Gökçek yönetiminden kurtulma projesidir. Kirli siyaset dedik ya, Mansur Yavaş seçilirse Çubuk'taki üniversiteyi kapatır, Mansur Yavaş seçilirse Akyurt projesi kalır diyorlar. Size sözümdür, daha fazlasını yapacağım. Benim hiçbir şeyi yıkmaya niyetim yok. Ben gönülleri yapmaya geliyorum. Belediye başkanının seçildikten sonra rozeti olmaz. Herkesin belediye başkanı olur. Seçildikten sonra benim partim Ankara olacak, Çubuk olacak, Bala olacak, Şereflikoçhisar olacak, Kalecik olacak" dedi.

Belediye başkanının vatandaştan toplanan vergiyle maaşını alan kişi olduğunu vurgulayan Yavaş, "Personelin maaşını, Ankara'da yaptığımız bütün harcamaları sizlerden aldığımız vergilerden ödüyoruz. Bu paraları harcarken kendi paramız gibi harcamalıyız. Şimdi ağaçlar yurtdışından geliyor, belediyenin arabalarına lastik alınır Çin'den gelir, Büyükşehir Belediye binasının içinin koltuklarının hepsi Çin'den gelir, yapılan yardımlar Gimat'tan alınmaz İstanbul'dan gelir. Sayın Gökçek siz Ankara'nın belediye başkanısınız, Gimat'tan, sitelerden, Ankara'nın köylüsünden alışveriş yapmak durumundasınız. İçinizden birisi olarak sizlere sahip çıkacak, sizlerle birlikte çalışacak bir hemşehrinize ihtiyaç var" diye konuştu.

-ÇUBUK'A RAYLI SİSTEM-

Çubuk kültür turizmi, termal sağlık projeleri olduğunu anlatan Yavaş, "Sosyal yardımlar, kömür yardımları aynen devam edecek, su ve ulaşım ucuzlayacak. Sosyal yardım alan ailelerin çocuklarının okul servis ücretlerini belediye ödeyecek. Ankara'nın her yerinden Ankara'nın içine süt girecek ve kendiniz satacaksınız. "Çiftçi Kart' projesiyle çiftçilerimizi her alanda destekleyeceğiz. Önce havaalanına kadar daha sonra da Çubuk'a kadar raylı sistemin gelmesi için uğraşacağız. Çöplük yeri de değişecek. Biz sizlerin iyi yaşamasını istiyoruz. Bunun için sizlerle işbirliği yapacağız" dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler