HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP, Bismil olaylarını araştırmak üzere komisyon kurdu

CHP Diyarbakır il örgütü, 2 hafta içerisinde 7 kişinin öldüğü, 5 kişinin de yaralandığı Bismil İlçesi'ndeki olayları araştırmak üzere bir komiyon kurdu.

CHP, Bismil olaylarını araştırmak üzere komisyon kurdu

DİYARBAKIR, (DHA) - Bismil'e giden CHP 1'inci sıra Milletvekili Adayı Naci Sapan ve parti yöneticileri, çatışmaların yaşandığı mahallelerde incelemelerde bulundu.

CHP Diyarbakır 1'inci sıra Milletvekili adayı Naci Sapan ve parti yöneticileri, iki haftadan beri gerginliğin yaşadığı Bismil İlçesi'ne giderek, İlçe Kaymakamı Turgay Gülenç, Belediye Başkanı Cemile Eminoğlu, CHP İlçe Başkanı Serdar Zoroğlu, HDP ve DBP ilçe yöneticilerini ziyaret ederek, yaşanan olaylarla ilgili bilgi aldı.

Olayların yaşandığı Ulutürk, Rojava, Tekel, Meydan, Dicle ve Fırat mahallelerine giden CHP heyeti, burada vatandaşlarla görüştü. İl ve ilçe yöneticilerinden oluşan bir komisyon olarak olayları araştıran CHP il örgütü, çalışmalarının tamamlanmasının ardından bir rapor hazırlayarak, Genel Merkez ve kamuoyu ile paylaşacak.

Bismil'i ziyaret eden heyet içerisinde yeralan milletvekili adayı Naci Sapan, parti olarak halkla bütünleşme adına, olayların yaşandığı Silvan ve Bismil ilçelerinde incelemelerde bulunduklarını belirterek, "Önceki gün Silvan ilçemizdeydik. Bugün de Bismil ilçemizde yönetici arkadaşlarımızla birlikte Bismil'deyiz. Kaymakam, beledeyi ve buradaki siyasi parti temsilcileriyle görüşmeler yaptık. Olayların yaşandığı yerde halkla görüştük. Bu anlamda kurduğumuz komisyon hem Silvan, hem de Bismil olaylarını araştırıyoruz. Hazırlanacak raporu daha sonra partimizin genel merkezi ve kamuoyu ile paylaşacağız" dedi.

Silvan ve Bismil ilçelerindeki ziyaretin ardından yaptığı konuşmada, iktidarın kamu düzenini bozduğunu savunan Sapan, "İktidar kamu düzeni adı altında bir savaşı dayatmış, gördüklerimiz onu gösteriyor. Gittiğimiz her yerde savaş görüntülerine tanık oluyoruz. Ortada bir kamu düzeni mi var? Yargıdan, güvenlik birimlerine kadar düzeni alt üst edenler, kamu güvenliğinden sözedemez. Kamu düzenini bozan iktidardır. Bu tarzlarından vazgeçmelidirler. Bu gergin ortamın sona ermesi için Cumhuriyet Halk Partisi olarak, her türlü çabayı göstereceğiz" diye konuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler