HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP, Danışma Kurulu toplantılarında yok

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, TBMM Danışma Kurulu toplantılarına katılmayacaklarını bildirdi.

Hamzaçebi, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun teklifine ilişkin TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e yaptıkları başvuruyu hatırlattı. Konuyla ilgili Meclis Başkanı'nı göreve çağırdıklarını ve Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Nabi Avcı'yı şikayet ettiklerini belirten Hamzaçebi, "O da hukuksuzluğun mimarı olan Komisyon Başkanı'na havale ediyor. Komisyon Başkanı'ndan ilk günkü tutumundan farklı bir tutum beklemiyoruz. Meclis Başkanı'ndan akil adam konumunda olmasını istedik. Sayın Başkan bugün itibariyle akil adam konumunda olmayacağını, aciz adam konumunda olacağını kamuoyuna ilan etmiştir" dedi.

TBMM Başkanı Çiçek ve Komisyon Başkanı Avcı'nın, "sanal demokrat" olduğunu ileri süren Hamzaçebi, "Sayın Cemil Çiçek, kendisini tartışmaya açmıştır. CHP açısından Sayın Çiçek, güvenilirliğini, itibarını kaybetmiştir" dedi.

Hamzçebi, Çiçek'in dünkü açıklamaları nedeniyle Danışma Kurulu'nun dünkü toplantısına katılmadıklarını ifade etti. Bu tutumlarının devam edip etmeyeceğine yönelik bir soru üzerine de Hamzaçebi, "Edecektir" diye konuştu.

(MLT-KUD)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler