HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP, Enerji Bakanı'nın istifasını istedi

CHP, yurt genelindeki elektrik kesintileri nedeniyle Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın istifasını istedi.

ANKA'ya konuşan CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, yurt genelindeki elektrik kesintisine ilişkin hükümetten kamuoyunu tatmin edici bir açıklama yapılmadığını belirterek şöyle dedi:

"Sabah saatlerinde başlayan kesinti halen Türkiye'nin birçok yerinde sürmektedir. Bu kesintinin neden olduğu ve hangi arızadan kaynaklandığı ya da başka bir sebepten olduğu konusundaki yaptığımız açıklamaların daha karşılığını alamadık. Böyle bir arıza var ve bütün Türkiye'yi elektriksiz bırakıyorsa bu arızanın olmasından sonra bir başka sistemin devreye girememiş olması da ayrı bir sorundur. Böyle bir sistem Türkiye'de niçin yoktur ya da devreye girememiştir. Bu konuda hastaneler çökmüştür, okullardaki eğitimden tutun evlerdeki bütün insanların yaşamı olumsuz etkilenmiştir. Bu konuda hesap vermeyen Enerji Bakanı derhal istifa etmelidir. Bu tam bir skandaldır. Bu skandalı Türkiye bu şekilde taşıyamaz. Hiçbir tatmin edici açıklamada şu ana kadar getirilmemiştir. Özelleştirme politikalarının Türkiye'yi getirdiği nokta budur. Devletin elinden çektiği stratejik alandaki unsurlar ne yazık ki şirketlerin kar marjına ve kar hırsına teslim olmakta. Hükümet sınıfta kalmıştır, Enerji Bakanı'nı istifaya davet ediyorum."

(ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler