HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

15 milletvekiline soğuk duş

CHP'deki ön seçime 15 milletvekiline ön seçimde soğuk duş vardı.

15 milletvekiline soğuk duş

CHP'de ön seçime memleketi Antalya'dan katılan ve bir ara 6. sıraya kadar gerilediği belirtilen eski Genel Başkan Deniz Baykal, merkez ilçelerden oylar gelince yukarılara yükseldi.

Ankara'da ise eski Genel Sekreter Önder Sav ve MYK üyesi Hakkı Süha Okay ilk 14'e giremedi.

Alınan bilgilere göre Antalya'da ön seçimi Doktor Niyazi Nefi Kara kazanırken, eski Genel Başkan Baykal seçimi ikinci sırada 8 bin 515 oy ile ikinci sırada tamamladı. Bu ikiliyi eski Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ve eski İl Başkanı Devrim Kök izledi. Figen Çalıkuşu, Rafet Zeybek, Nusret Bayar, Deniz Filiz, Sultan Yeğen, Sevindik Gizli, Cavit Arı, İbrahim Keser ve Murat Bulat da aday listesine giren diğer isimler oldu. CHP'nin üçüncü sıra adayı parti yönetimince belirlenecek. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir süre önce parti rozeti taktığı eski Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak'ın 3. sıra adayı olarak belirlenmesi bekleniyor.

SANDIK ŞOKU

CHP eski liderinin fazla sayıda işaretleme yapıp, "Gereken düzenlemeyi yaptım" dediği oy pusulası ise geçersiz sayıldı. Sandıkta 5 oy geçersiz sayıldı.

ANKARA'DA ÖNDER SAV ŞOKTA. NAZLIAKA 2. OLDU

CHP'nin Ankara'daki resmi olmayan ön seçim sonuçları açıklandı. Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birinci ve ikinci bölgede resmi olmayan sonuçların belli olduğunu söyledi. Ankara 1. bölgede eski CHP İl Başkanı Necati Yılmaz'ın birinci sırada yer aldığını bildiren Keskin, Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın ise ikinci sırada seçildiğini belirtti.
Üçüncü sırada Avukat Ali Haydar Hakverdi'nin bulunduğunu aktaran Keskin, diğer adayları ise sırasıyla şöyle açıkladı:

"Avukat Hikmet Tepe, Faruk Özdemir, Gamze Taşçıer, Emre Doğan, Selahattin Emre, Durdu Özbolat, Sema Aksoy, Kazım Sönmez, Erdoğan Kılıç, Birsen Temir ve İlyas Güven Eroğlu."

HAKKI SÜHA OKAY DA YOK

Keskin, eski Genel Sekreter Önder Sav ile Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Süha Okay'ın ise ilk 14 içinde yer almadığını bildirdi.

İKİNCİ BÖLGE

Ankara 2. bölgede Keçiören belediye başkan adayı Murat Emir'in ilk sırada çıktığını kaydeden Keskin, ikinci sırada Nihat Yeşil, üçüncü sırada Ali Rıza Erbay dördüncü sırada ise Celalettin Koç'un yer aldığını söyledi. İkinci bölgede diğer adaylar ise şöyle:
"Semra Dinçer, Barış Ozan Vural, Ali Yılmaz."

15 MİLLETVEKİLİNE KÖTÜ HABER

Resmi olmayan kesin sonuçlara göre, afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Balıkesir milletvekilleri Ayşe Nedret Akova ve Haluk Ahmet Gümüş, Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, Denizli Milletvekili Adnan Keskin, Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, İzmir milletvekilleri Hülya Güven ve Mustafa Moroğlu ile Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz vekil listesine girebilecek bir oy alamadı.

Amasya Milletvekili Ramis Topal, Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, Manisa milletvekilleri Sakine Öz ve Hasan Ören, Ordu Milletvekili İdris Yıldız ise milletvekili listelerine girseler de 2011 seçim sonuçları değerlendirildiğinde listeye girebilecek bir sıraya yerleşemediler. Oy sayımı devam eden Antalya’da Yıldıray Sapan ve gürkut acar’ın, Ankara’dan ön seçime giren Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat,İstanbul’da ise Nur Serter, Süleyman Çelebi, Haluk Eyidoğan, Osman Korutürk ve Celal Dinçer’in seçilebilir sırada olmasının zor olasılık olduğu belirtiliyor.

ESKİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI LİSTE DIŞI
Denizli’de CHP’nin ön seçiminde birinci ve üçüncü sırada kadın adaylar yer aldı. 23 aday adayının katıldığı ön seçimde kesin olmayan sonuçlara göre 2011 yılında genel seçim için yapılan ön seçimde ikinci sırada çıkmasına rağmen İlhan Cihaner’in ikinci sıradan kontenjan adayı gösterilmesi üzerine milletvekili seçilemeyen inşaat mühendisi Melike Basmacı 6 bin 891 oyla ilk sırada yer aldı.

Ön seçimde en büyük sürprizi ise eski Bayındırlık Bakanı ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin yaşadı. Keskin, 7 milletvekili bulunan Denizli’de listeye giremedi, 2 bin 780 oyla sekizinci olabildi. İkinciliği Denizli Büyükşehir Belediye Başkan adayı olup kazanamayan avukat Kazım Arslan 6 bin 609 oyla kazanırken, üçüncü sırada yine bir kadın aday yer aldı. Gülizar Biçer Karaca 5 bin 798 oyla üçüncü sıraya oturdu. Denizli Barosu eski Başkanı Adil Demir 5 bin 602 oyla dördüncü, Ahmet Divarcı 3 bin 280 oyla beşinci, Halis Ödel 2 bin 893 oyla altıncı ve Ali Asker Kantürk 2 bin 791 oyla yedinci sırada yer aldı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler