HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ordu'da

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu referandum programı kapsamında Ordu'da iş insanlarıyla bir araya geldi.

Referandum çalışmaları kapsamında Ordu'ya gelen CHP Kemal Kılıçdaroğlu iş dünyasından insanlarla bir araya geldi.

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satır başları;

" 'Evet'in herkesin üzerinde bir vebali vardır. Camiye, adliyeye, kışlaya siyaset girmesin. Hakim siyasi kimliği ile ortaya çıkarsa adalet dağıtamaz.

Bu Anayasa değişikliği hangi sorunu çözüyor. Devlette çift başlılığı kaldıracağız diyorlar. Çift başlılık yok ki... Başkan aynı zamanda partinin genel başkanı olacak.

Bu kadar olmaz benim çocuğum El Bab'a gidiyor PKK'yla savaşıyor şehit oluyor. Ankara'daki beylerin çocukları hem vekil olacak, hem askerlikten muhaf olacak eğer buna hayır diyorsanız gidip Hayır oyu kullanacaksınız. Milletvekili sayısını 50 arttıracaklar, 187 trilyon ödeyeceğiz. İlla bir yere harcayacaksan götür fındık üreticisine ver bu parayı.

Rejimi niye değiştiriyorsunuz? Şimdi bütün yetkileri bir kişiye veriyorlar.

Karadeniz'in yiğit insanlarına sesleniyorum. Milliyetçi insanlarına sesleniyorum. Bir partiyi partinin liderini sevibilirsiniz. Ama bugün vatan günüdür. Anayasa'yı belirliyoruz. Herkesin iyi düşünmesi lazım.

Bu Anayasa değişikliğiyle bize deniliyor ku sizin akıl kullanmanıza gerek yok. Bir kişi sizin yerinize düşünecek. Bir kişi karar verecek hepimiz ona uyacağız. Bu yetkinin verilmesini doğru bulmuyorsan gideceksin sandığa, #HAYIR oyunu kullanacaksın.

Başına da şu kişiyi getiriyorum, bayrağı da şu olacak.' diyebilir. Bu yetkiyi vermek istiyorlar." 'Hayır'ın 'Hayır'lı yanı vardı. Meclis'e sahip çıkacaktır. Hayır bu kadar önemlidir. 'Evet'in vebali vardır. Demokrasiyi askıya alacak. Tek bir gerekçe olmadan Meclis'i fesh etme yetkisi vardır.

Ne söyledik camiye, adliyeye, kışlaya, siyaset girmesin. Evet oyu çıktıktan sonra ilk yapacakları iş 3 milyon Suriyeliye vatandaşlık verecekler.

Türkiye bir maceranın içine sokulmak isteniyor. Türkiye büyük ve saygın bir ülkedir. Demokrasisi gelişmiş tek İslam ülkesi Türkiye'dir. Şimdi biz geriye gidiyoruz Cumhuriyet'i yok etmeye... Demokrasimizi savunacağız. Biz büyümek istiyoruz. Demokrasimizi güçlendirmek istiyoruz."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler