HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İstanbul'da

Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul Milletvekili İhsan Özkes tarafından organize edilen iftar programında, din adamları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve gazetecilerle bir araya geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul Milletvekili İhsan Özkes tarafından organize edilen iftar programında, din adamları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve gazetecilerle bir araya geldi.

Feriye Lokantası'nda CHP İstanbul İl Başkanlığı ve Beşiktaş Belediyesinin iş birliğiyle gerçekleştirilen program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahilerle başladı.

Konuklarla tek tek tokalaşarak "hoşgeldiniz" diyen Kılıçdaroğlu, iftara katılanlarla sohbet etti.

Etkinliğe, eski Diyanet İşleri Başkanı Süleyman Ateş, Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlyas Üzüm, Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Arap Dili ve Belagatı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Elmalı, bazı Alevi ve Caferi derneklerinin yöneticileri, gazeteciler, bazı milletvekilleri ve CHP İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı katıldı.

Kılıçdaroğlu, iftarla birlikte yaklaşık 2,5 saat süren toplantı sonrası, konukları tek tek uğurladı.

- "Toplantılar benim de ufkumu açıyor"

İftar ve sonrasında düzenlenen toplantı basına kapalı gerçekleştirilirken, çıkışta basın mensuplarına açıklama yapan Kılıçdaroğlu, Ankara'da ve İstanbul'da ramazanda din adamlarıyla geleneksel toplantılar düzenlediklerini söyledi.

Toplantılarda genelde konuklarının düşüncelerini anlattığını ve toplumun, din adamlarının sorunlarını kendisine ilettiklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, siyasetin sorunlarının da tartışıldığını ifade etti.

Kılıçdaroğlu, "Toplantılarda bir değerlendirme de yapılıyor. Bu toplantılar, benim ufkumu da açıyor. Beraber Türkiye'yi ve siyaseti değerlendirme imkanımız oluyor. Bütün katılımcılara, teşekkür ettim ve saygımı sundum. Gerçekten Türkiye çok zor günlerden geçiyor. Ortadoğu'daki gelişmeleri, hep beraber biliyoruz" diye konuştu.

Konukların da Ortadoğu'daki konularla ilgili değerlendirme yaptıklarını ve kaygılarını aktardığını belirten Kılıçdaroğlu, bu kaygıları paylaştıklarını bildirdi. (AA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler