HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP gensoru için fezlekeleri bekliyor

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, üç bakanı yem olarak vererek Başbakan'ın bu işten kurtulamayacağını söyledi.

ANKARA (ANKA)- Altay, "bu işi örtemeyeceğini düşünüyoruz" derken gensoru verip vermeyeceklerine ilişkin de, "Meclis'e gönderildiği öne sürülen bir fezleke durumu var, onu bir görmemiz lazım" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, ANKA'ya yaptığı açıklamada üç bakanın istifası ve Ak Parti'deki istifaları değerlendirerek, "Biz üç bakanı yani yem olarak vererek Başbakan'ın bu işten kurtulamayacağını, bu işi örtemeyeceğini düşünüyoruz" dedi.

-BAŞBAKAN'A YANIT VERDİ-

Başbakan'ın "yeni Türkiye'nin istiklal mücadelesi' dediğini ifade eden Altay,"Bu yeni Türkiye'nin istiklal mücadelesi ya da süreci değil, Başbakan ve yakın çevresinin kişisel istikbal sürecidir, kişisel istikballerine yönelik olarak devleti fazlasıyla tahrip ettikleri, yağmaladıkları artık görülüyor. Nüfus kullandıkları, rüşvet çarkını işlettikleri görülüyor, toplumunda bu duruma seyirci kalmayacağını düşünüyorum. Bu çerçevede de 30 Mart'ta tarihi bir hesaplaşma olacak. Yani 2013 asrın yolsuzluğunun yılı olmuş idi, 2014'te asrın hesaplaşmasının yılı olacak" diye konuştu

-CHP GENSORU İÇİN FEZLEKELERİ BEKLİYOR-

Gensoru verip vermeyeceklerine ilişkin de Altay, "Meclis'e gönderildiği öne sürülen bir fezleke durumu var, onu bir görmemiz lazım, onu gördükten sonra tabii ki bizde Meclis'te üzerimize düşen, yapmamız gereken her türlü çabayı, refleksi TBMM İçtüzüğü çerçevesinde ve anayasa çerçevesinde tabii ki değerlendireceğiz" değerlendirmesini yaptı.

Siyasi kulislerde dolaşan "erken seçim" iddialarına ilişkin de Altay, "Türkiye 30 Mart'ta zaten sandığa gidecek. Bu genel yerel seçim, toplumun kanaatinin ortaya çıkacağı bir seçim olacak. Bir hesaplaşma, tarihi hesaplaşmanın yapılacağı bir seçim olacak. Dolayısıyla şimdi YSK'nın 30 Mart'tan önce de bir seçim takvimi yetiştirmesinin zorluğunu dikkate alarak 30 Mart'ı görmekte bir fayda var. 30 Mart yerel seçimleri görmekte fayda var" dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler