HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP "Gülsuyu" için Meclis araştırması istedi

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, İstanbul ili Maltepe İlçesi Gülsuyu Mahallesinde son günlerde yaşanan olayların araştırılması için Meclis'te araştırma komisyonu kurulmasını istedi.

ANKARA (ANKA)- Hamzaçebi ve arkadaşları tarafından TBMM Başkanlığına sunulan araştırma önergesinin gerekçesinde, "İstanbul'un Maltepe ilçesi Gülsuyu Mahallesinde bir süre önce meydana gelen olaylarda ikisi haber yapmaya giden gazeteci olmak üzere dokuz kişi silahlı saldırı sonucu yaralanmıştır. Mahalle halkı uyuşturucu ticaretinden beslenen, haraç toplayan çeteleri işaret etmekte ve güvenlik zafiyeti nedeniyle can ve mal güvenlikleri kalmadığını belirtmektedir" denildi.

Gerekçede, mahallede var olan güvenlik zafiyeti nedeniyle mahalle halkının kendi can ve mal güvenliğini barikatlar kurarak sağlamaya çalıştığı belirtildi.

Gerekçede, İstanbul ili Maltepe İlçesi Gülsuyu/Gülensu Mahallesinde son günlerde halkın huzurunu bozan ve Hasan Ferit Gedik isimli vatandaşın öldürülmesiyle sonuçlanan ve çete saldırıları olduğu iddia edilen olayların daha fazla can ve mal kaybı ortaya çıkmadan sona erdirilmesi; olayların nedenlerinin, bu saldırıların kimler tarafından gerçekleştirildiğinin, olayların sona erdirilmesi için hangi tedbirlerin alınması gerektiğinin ve mahalle halkının can ve mal güvenliğinin sağlanması için alınması gereken güvenlik önlemlerinin tespiti amacıyla Meclis araştırması açılması talep edildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler