HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP Gürbüz Çapan'la ilgili son kararını verdi

Yargıtay tarafından 5 yıllık hapis cezası onanan Gürbüz Çapan, CHP'nin Esenyurt Belediye Başkan Adayı oldu.

CHP Gürbüz Çapan'la ilgili son kararını verdi

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, eski Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan'a 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve rüşvet almak' suçundan İstanbul 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği 5 yıl hapis cezasını onamıştı.

CHP, KESİN KARARINI VERDİ

Bu karar sonrası CHP'nin Gürbüz Çapan'ın adaylığını geri çekeceği yönünde yorumlar yapılmıştı. Ancak bugünİstanbul'un ilçelerinde adayların kesinleşmesinin ardından, CHP Esenyurt Belediye Başkan Adaylığı için Gürbüz Çapan ismi üzerinde kesin karar kılındı.

SON GÜN 18 ŞUBAT

Çapan, cezanın kesinleşmesi halinde belediye başkan adayı olamayacak. CHP yönetiminin Çapan'a verilen bu ceza nedeniyle Esenyurt Belediye Başkan adaylığı için başka bir isim bildirebileceği belirtiliyor. Seçim takvimine göre siyasi partilerin belediye başkan adaylarınıYSK'ya 18 Şubat 2014 salı günü saat 17.00'ye kadar bildirmesi gerekiyor.

"BEN TABUTUMU KOYUYORUM"

Çapan, Esenyurt Cumhuriyet Meydanı'nda bir miting düzenlenen mitingde "Birinci göreviniz bu pis suratlıları, kara kalplileri buradan kovmaktır. Ne olursa olsun... Çıkıyor sahte kabadayı kefenle yola çıktığını söylüyor. Niye mahkemelerle, hakimle, savcıyla oynuyorsun? Niye her gün polis tayini yapıyorsun? Hadi ölümü ve kefeni göze almıştın? Ben tabutumu koyuyorum. Tabutumu koyacağım, kaldıracaksınız. Bunu Türkiye, İstanbul, Esenyurt görecek. Önce Esenyurt'u sonra İstanbul'u ve arkasından Türkiye'yi temizleyeceğiz" ifadelerine yer verdi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler