HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP İstanbul İl Gençlik Kolları'ndan Kahraman'a tepki...

CHP İstanbul İl Gençlik Kolları üyesi bir grup, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın laiklik ile ilgili sözlerini protesto etmek için Taksim Tünel Meydanı'nda toplandı.

CHP İstanbul İl Gençlik Kolları'ndan Kahraman'a tepki...

Güvenlik gerekçesiyle grubun Galatasaray Meydanı'na kadar yürümesine izin verilmedi. Grup, Tünel Meydanı'ndan 200 metre yürüdükten sonra, basın açıklaması yapıp olaysız şekilde dağıldı.

CHP İl Gençlik Kolları üyeleri saat 19.00'da Taksim Tünel Meydanı'nda bir araya geldi. Aralarında CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş'ın da bulunduğu grup, Galatasaray Meydanı'na yürüyüp meydanda basın açıklaması yapmak istedi. Ancak polis ekipleri, akşam saatlerinde Bursa'da gerçekleşen canlı bomba saldırısını gerekçe göstererek, güvenlik nedeniyle grubun Galatasaray Meydanı'na yürümesine izin vermedi.

Polis ile grup arasındaki kısa süreli gerginliğin ardından, eylemciler 200 metre yürüdükten sonra basın açıklaması yaptı.

CHP İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Kenan Otlu, "Cumhuriyetin değerleri savaş meydanlarında kazanıldı. Hiçbir güç bu kazanımlara dokunamaz. Laiklik özgürlüktür. Laiklik adam olmaktır. Eğer Mustafa Kemal'in kazanımlarına saldırmaya devam ederlerse, İstanbul İl Gençlik Örgütü Taksim Meydanı'ndadır. Gerekirse en yakın zamanda Meclis'in önünde olacağız" diye konuştu.

Grup, açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler