HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP İstanbul Milletvekili Çiçek'ten koalisyon açıklaması

CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, "İnşallah, bütün Türkiye'yi kucaklayan temeli adalet olan bir devleti kuran bir büyük koalisyonu, perşembe veya cuma günü milletimizle paylaşacağız" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Çiçek'ten koalisyon açıklaması

Çiçek, CHP Sivas İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, seçim sonrası İstanbul'da 12 ilçeyi dolaşarak koalisyon görüşmelerine yönelik tespitler yaptıklarını belirtti.

Tokat ve Sivas'ta da iki gündür partililer, vatandaşlar, askeri ve mülki amirlerle görüştüklerini aktaran Çiçek, "Biliyorsunuz dün görüşmeler çok önemli bir safhaya geldi, yarın da parti genel merkezinde CHP olarak koalisyon görüşmelerinde gelinen son noktayı değerlendireceğiz" diye konuştu.

AK Parti ile CHP arasında yürütülen koalisyon görüşmelerine değinen Çiçek, şunları kaydetti:

"7 Haziran'dan itibaren söylediğimiz şu, ülkenin şartları, özellikle son dönemde artan şehit ve gazi haberleriyle terör olayları, Türkiye'nin büyük koalisyona ihtiyacı olduğunu ortaya koyuyor ve bunu hep vurguluyoruz. Bu yönde de genel başkanımız ve parti yetkililerinin özverili çalışmalarına hep destek veriyoruz. İnşallah, bütün Türkiye'yi kucaklayan, temeli adalet olan bir devleti kuran bir büyük koalisyonu, perşembe veya cuma günü milletimizle paylaşacağız. Başta terör örgütlerinin faaliyetlerinin etkisiz kılınması ve barış ortamı sağlanması olmak üzere Türkiye daha güçlü, geçmişten ders almış olarak yoluna devam edecek."

Bir basın mensubunun, "Seçim sürecinde yolsuzlukla ilgili en büyük eleştiriyi CHP yapıyordu. Eğer koalisyon kurulursa, yolsuzlukla ilgili çalışmanız olacak mı?" şeklindeki sorusu üzerine Çiçek, "Yargıyı, savcıyı ve hakimleri özgürleştirir, tarafsız ve bağımsız hale getirirsek bunları yöneten Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunu siyasetin arka bahçesi olmaktan kurtarırsak yolsuzlukların, işlenen bütün suçların hesaplarını, hangi partiden hangi gruptan olursa olsun Türk yargısı soracaktır" yanıtını verdi.

(AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler