HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP İzmir'de DEPREM !

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde 'Yolsuzluk' depremi; "yolsuzluk var" dedi, açığa alındı.

CHP İzmir'de DEPREM !
CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde, Genel Sekreter Ersu Hızır, depremi yaşanıyor. 2007 yılından beri bu görevi yürüten Hızır, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun talimatıyla açığa alındı. Hızır'ın görevden alınma sebebinin, bir gazeteciye "Büyükşehir'de her şey karman çorman.Yolsuzlukvar." demesi olduğu belirtiliyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yolsuzluk iddialarıyla çalkalanıyor. Belediyenin ikinci koltuğunda oturan Genel Sekreter Ersu Hızır'ın bir gazeteciye yemekte verdiği bilgiler, görevden alınmasına yol açtı. Beraber yedikleri yemekte Gazeteci Süleyman Gençel'e, belediyenin birçok şirketinde yolsuzluklar yapıldığını belirterek isimlerini de verdi. Bilgi ve belgeleri kendisinin vermeyeceğini, alabileceği kişilere yönlendireceğini belirterek, bütün bu yolsuzlukların Başkan Kocaoğlu'nun bilgisi dışında olamayacağını da ima etti. Hızır'ın bahsettiği kişiler konuşmayınca, Gençel de kendisine verilen söz tutulmadığı için gizli yemeği ve orada geçen konuları açıkladı: "Belediyede her şey karman çorman… Son müfettiş soruşturmalarının birinde bir belge eksik… Her tarafa bakıldı. Belge bulunamıyor. Neyse ki altına imza attığım bütün belgelerin fotokopisini alıyorum. O nedenle odamda 8-9 klasör belge var. Ben belge vermeyeceğim ancak seni belge bulacağın kişilere yönlendireceğim. Bakacağın alanlar; İZSU, İZFAŞ, İZULAŞ, ESHOT ve imar…"
Ersu Hızır'ın işaret ettiği ve belgeleri vereceklerini belirttiği İZSU, İZFAŞ, İZULAŞ ve ESHOT genel müdürleriyle Belediye İmar Müdürlüğü yetkililerinin sessiz kalıp kalmayacağı merakla bekleniyor. Gazeteci Gençel, bu kurumlarla ilgili belgeler de olduğunu ima etti. Hızır'ın sözünü ettiği iddialardan bir kısmına. yazısında da yer verdi. Hızır'ın kendisine, "Metro yakın zamanda bitecek. Ondan sonra İzmir'in küçük otobüslere ihtiyacı var. Neden hâlâ körüklü otobüs alınıyor? Bu konuda niçin soru sorulmuyor? ESHOT'un mal ve hizmet alımları neden Bursa ve çevresine kaydırıldı? İzmirli firmalar devrede olunca, alınan komisyonların kokusu çabuk mu yayılıyor?" dediğini de aktardı.
Deniz Baykal'a yakınlığıyla bilinen Ersu Hızır, şu anda telefonlara cevap vermiyor.CHPİzmir'de, bir süre önce Baykal'a yakın isimler görevden alınmıştı. Hızır'ın, son dönemde Kocaoğlu ile arasının iyi olmadığı yönünde söylentiler de yayılmıştı.
Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada ise birinternetgazetesinde (Ege'nin Sesi) yayımlanan yazıyla ilgili inceleme ve soruşturma başlatıldığı, sağlıklı yürütülmesi amacıyla Genel Sekreter Ersu Hızır'ın yetkilerinin "Başkanlık kararıyla" alındığı belirtildi. Bu süreçte boş kalan makama, Genel Sekreter Yardımcısı Pervin Şenel Genç'in vekâlet edeceği bildirildi. Hızır'ın yerine göreve geleceği öne sürülen Genç'in, belediyede Kocaoğlu'na en yakın bürokratlar arasında yer aldığı söyleniyor. Kocaoğlu ile üniversiteden arkadaş olan Genç, Gaziemir Belediyesi'nde de görev yapmıştı. Aziz Kocaoğlu, başkanlığıa seçilince Genç'i Büyükşehir Belediyesi'ne almış ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcılığı'na atamıştı. Son olarak da Belediye Spor Kulubü Başkanlığı'na getirmişti.
CİHAN


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler