HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP kaçırılan Türk işçiler için Irak’a heyet gönderdi

Irak'ın başkenti Bağdat yakınlarında bir inşaat firmasına bağlı spor kompleksinde çalışan 18 Türk işçinin kaçırılmasıyla ilgili olarak CHP, Bağdat'a heyet gönderdi.

Irak'ın başkenti Bağdat yakınlarında bir inşaat firmasına bağlı spor kompleksinde çalışan 18 Türk işçinin kaçırılmasıyla ilgili olarak CHP, Bağdat'a bir heyet gönderdi. Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın ve daha sonra heyete katılacağı öğrenilen Mahmut Tanal'dan oluşan CHP heyeti, bugün Irak'ın başkenti Bağdat'a gitti. Temasları hakkında Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda açıklama yapan Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, "Gerçekten 18 tane vatandaşımızın aileleri zor durumda, çok merak ediyorlar. Aynı zamanda iş için, aş için Irak'a gitmiş, emeğiyle mücadele eden vatandaşlarımız. Onun için partimiz Genel Başkanımız Kemal Kılıçtaroğlu, bizleri görevlendirdi. Bu konuyla ilgili orada çalışmalar yürüteceğiz. Irak yetkilileriyle görüşeceğiz. Aynı zamanda şirket yetkilileriyle görüşeceğiz. Hayırlı bir haber getirmek istiyoruz Irak'tan. Henüz bir çalışmamız olmadı, yerinde çalışma yapmak istiyoruz. Yanlış bilgiler vermek istemiyoruz. Gidip yerinde görmek istiyoruz. Ne kadar süreceğini bilmiyoruz. Oradaki duruma göre değerlendireceğiz” dedi.

Kaçırılan Türk işçiler için ne gerekiyorsa yapacaklarını söyleyen CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın ise, "Orada bir dizi çalışmalar yapacağız. Konsolosluk yetkilileri ve şirket yetkilileri ile görüşeceğiz. O arkadaşlarımız, o kardeşlerimiz için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Herhangi bir çalışma yapmadık. Biz dedik ki gidelim yerinde çalışma yapalım, yerinde araştıralım. Orada vatandaşlarımızın yanında olalım istedik. Onun için de Genel Başkanımızın emriyle yola çıktık” diye konuştu. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler