HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP Kayseri İl Başkanı Ayan'dan, pankart soruşturmasına tepki

CHP Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan, 17-25 Aralık'ta parti binalarına asılan pankartlar nedeniyle savcılığa çağrılmalarına tepki gösterdi.

CHP Kayseri İl Başkanı Ayan'dan, pankart soruşturmasına tepki

CHP Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan,parti binasına geçen ay, 17- 25 Aralık tarihlerinin 'yolsuzluk ve rüşvetle mücadele haftası' olmasına yönelik afişler nedeniyle Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadeye çağrıldıklarını belirterek bu duruma tepki gösterdi. Ayan, "Artık savcılar suçu buluyor, suçluyu buluyor ama müştekiyi arıyor. Böyle hukuk olmaz" dedi.

CHP İl Başkanı Mustafa Ayan, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, CHP Genel Merkezi öncülüğünde geçen ay 17-25 Aralık tarihlerinin 'yolsuzluk ve rüşvetle mücadele haftası' olmasına yönelik afişler hazırlandığını ve bu kapsamda eski bakanlar Muammer Güler, Egemen Bağış, Zafer Çağlayan ve Erdoğan Bayraktar'ın gözlerinde siyah maskelerin yer aldığı afişleri parti binasına astıklarını hatırlattı.

Ardından Cumhuriyet Savcılığı tarafından kendilerine yönelik hakaret suçundan soruşturma açıldığını ifade eden Ayan, şöyle devam etti:

"Ülkemizde gelinen noktada, taşlar bağlı, itler serbest. Cumhuriyetin Savcıları, baskı nedeniyle hukuk aramaktan uzaklar. Bu kadar katı, acımasız bir hukuk olmaz. Hukukta hakaret şikâyete tabidir. Cumhuriyetin savcıları, burada ağır konuşacağım ancak dokunulmazlığım yok, bu nedenle milletvekilleri gerekenleri söylesin. CHP Genel Merkezimizin emri ile hırsızlar haftası afişleri astık ve bu konuda davet aldık. Oysa evlerimizden bir sabah alınmaya hazırdık, o yönde hazırlığımızı yaptık. Ama lütfettiler ve bizleri Kocasinan ilçe başkanımızı ve 6 genç arkadaşımızı ifade vermeye çağırdılar. Neymiş, hakaret etmişiz. Ama bize gelen davet kağıdında yazan ilk madde dikkat çekici.Kağıtta, 'müştekilerin açık kimlik, adres ve iletişim bilgilerinin tespiti' ifadesi yer alıyor. Hukukta, oysa biri şikayet eder, adını, kimliğini ortaya koyar o savcı da suçluyu bulur. Ama bu iş Türkiye’de tersine döndü. Artık suç bulunuyor, suçlu bulunuyor ve müşteki aranıyor. Ortada hakaret var, hakaret eden kimse onu bulun diyor hukuk. Hırsızlar, Türkiye’nin yüksek rakımlı tepelerindeler. Biz sonuna kadar doğrunun peşinde olacağız. Sonuna kadar inancımızın arkasında duracağız. Başımıza ne gelirse gelsin, geri adım atmayacağız. Bu vatanı kuranlar canlarını vermişler, bizler de bu vatan için tekme yemişiz, 3 gün hapislerde yatmışız, umurumuzda bile olmaz."

Perşembe günü emniyete gidip ifade vereceklerini belirten CHP İl Başkanı Ayan, şunları söyledi:

"Türkiye’de artık hukuk tersine işliyor. Ama böyle hukuk olmaz. Perşembe günü gidip ifademizi vereceğiz, doğruları anlatmaya devam edeceğiz. Hiçbir kurumun kalmadığı, adliyenin, maliyenin, polisin, hastanenin, Danıştay’ın, Yargıtay’ın, kısacası Cumhuriyetin kurumlarının talan edildiği Türkiye Cumhuriyeti’nde, tek ayakta kalan Cumhuriyet Halk Partisi kurumudur. Ve sonuna kadar bu milletin, devletin, topraklarımızın, geçmişin hatırı ile Cumhuriyeti yaşatmaya devam edeceğiz."

DHA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler