HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP lideri Kılıçdaroğlu: 'Adaylara tepki göstermeyin'

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan kendisine rakip olan isimlerle ilgili ilk değerlendirme geldi. MYK toplantısında konuşan CHP lideri, "çok sayıda aday çıkması bu partinin farkı" dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu: 'Adaylara tepki göstermeyin'

Kurmaylarından hiç bir adaya tepki göstermemelerini isteyen Kılıçdaroğlu, "Bu kurultaydan CHP'nin güçlenerek çıkması yarışın eşit olmasına bağlı" dedi.

Parti içi muhalefetin kazan kaldırdığı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kurultay süreciyle ilgili ilk kez konuştu.

Seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere toplanan MYK'ya başkanlık eden Kılıçdaroğlu, kendisine rakip olanların eleştirilmemesini istedi: "Çok sayıda aday çıkması bu partinin farkı. Kendi evinde demokrasi olmayan, Türkiye'ye demokrasi getiremez. Burada çıkan aday kim olursa olsun eşit davranılmalı, asla eleştirilmemeli. Biz adaylığından memnun olmalıyız, o da böyle bir partide aday olmaktan gurur duymalı. Partideki herkes aday olabilmeli, böyle bir hakkı da var. Diğer partilerdeki herkes bu kurultay'dan çok şey görmeli" dedi.

CNN TÜRK Muhabiri Ünal Kaya'nın haberine göre seçimin muhasebesinin kurultayda olacağını vurgulayan CHP lideri, Genel Başkanlık süreciyle ilgili eşit bir yarış olmasının da önemli oldugunu savundu. Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

"Aday arkadaşlarımızın göreceği muamele önemli. Bunlarla ilgili yorum yapmayın, kimse birşey demesin. Kim istiyorsa aday olmalı. Bu kurultay'dan CHP'nin güçlenerek çıkması yarışın eşit olmasına bağlı. Bunu samimiyetle söylüyorum, şeklen değil hissederek söylüyorum."

CHP'de Umut Oran adaylığını açıklamıştı. Mustafa Balbay'dan da adaylık için yeşil ışık gelmişti.

BEŞTE BİRİNİN İMZASI GEREKİYOR

CHP'de Genel Başkan Yardımcıları, Parti Meclisi üyeleri, Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri, milletvekilleri ile il ve ilçe kongrelerinde seçilenler delege oluyor. CHP tüzüğüne göre, olağanüstü kurultay ya yönetim kararı ya da delege sayısının beşte birinin imzası ile toplanıyor.

MUHARREM İNCE İLE YARIŞMIŞTI

CHP 35. olağan kurultayını 10 Ağustos 2014'teki cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle Parti Meclisi kararıyla bir yıl ertelenmiş, Aralık ayında yapılması planlanan parti kurultayını genel seçim gerekçesiyle sonra yapacağını bildirmişti. Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki yenilginin ardından gerçekleştirilen 18. olağanüstü kurultayda ise Kılıçdaroğlu, Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile yarışmış ve yine genel başkan olmuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler