HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP Lideri Kılıçdaroğlu erken seçim iddialarını değerlendirdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, erken seçim iddialarına ilişkin, "Hükümetin aldığı bazı kararlarda sanki bir erken seçim olacakmış gibi bir tabloyu önümüze koyuyor” diye yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sheraton Grand Otel'de kadın sivil toplum örgütleriyle bir araya geldi. Toplantı çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplandıran Kılıçdaroğlu, MHP'nin kurultay süreciyle ilgili soru üzerine, "Diğer partilerin iç işlerine karışmak bize uygun değil. Yargı kararına herkes uyacaktır herhalde. Bu konuda söyleyecek fazla bir şeyimiz yok” diye konuştu.

Erken seçim iddialarına ilişkin soruya ise Kılıçdarolu, "Erken seçimle ilgili dillendirme var. Siyaseti yakından takip edenler zaman zaman bunu dillendiriyorlar zaten. Hükümetin aldığı bazı kararlarda sanki bir erken seçim olacakmış gibi bir tabloyu önümüze koyuyor” yanıtını verdi.

"PARLAMENTONUN KAVGALI YAPISI BİZİ DE ÜZÜYOR”

TBMM'de milletvekilleri arasında yaşanan gerginliğe de değinen Kılıçdaroğlu, "Parlamentoda tartışmalara gelince, dokunulmazlık konusunda alınan kararların ya da yapılacak olan görüşmelerin Meclis'in saygınlığına uygun bir çerçevede gerçekleşmesi bizim de en büyük arzumuzdur. Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz tartışmalara düşünsel boyutta büyük katkılar yapıyoruz. Anayasaya uygunluk, hukuka uygunluk bu konuda düşüncelerimizi söylüyoruz. Parlamentonun böyle kavgalı bir yapıyı sergilemesi bizi de üzüyor. Bundan sorumlu olan herhalde TBMM Başkanıdır. Başkan bu konuda daha dikkatli, daha tutarlı bir tavır takınmalı. Özellikle muhalefet milletvekillerinin kendi düşüncelerini rahatlıkla geniş bir zaman dilimi içerisinde seslendirmelerine de olanak sağlamalıdır. Böylece bir tartışma da olmamış olur” diye konuştu.

En Çok Aranan Haberler