HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP lideri Kılıçdaroğlu ilk kez AK Parti Genel Merkezi’nde

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti Genel Merkezi'ni ziyaret etti. Görüşme sonrasında CHP kaynaklarından 'OHAL' açıklaması geldi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu ilk kez AK Parti Genel Merkezi’nde

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım'ın, partisinin genel merkezinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesi sona erdi. 1 saat 45 dakika süren görüşme sonrası açıklama yapan CHP kaynakları, ''Başbakan OHAL süresinin uzayacağı mesajını verdi'' dedi. Kılıçdaroğlu'nun da "OHAL kesinlikle uzatılmamalı" dediği belirtildi.

Görüşmede, Kanun Hükmünde Kararnameler başta olmak üzere mini anayasa paketi ele alındı.

KILIÇDAROĞLU'NU KAPIDA KARŞILADI

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile parti genel merkezinde bir araya geldi. Yıldırım, Kılıçdaroğlu'nu kapıda karşıladı.

Kılıçdaroğlu ve Yıldırım, tokalaşarak basın mensuplarına poz verdi. Parti genel merkezine saat 10.00'da gelen Kılıçdaroğlu, AK Parti Genel Merkezi'ni ilk kez ziyaret etmiş oldu.

İki isim, başbaşa üçüncü görüşmesini gerçekleştiriyor. Görüşmede, Kanun Hükmünde Kararnameler başta olmak üzere mini anayasa paketinin ele alınması bekleniyor. Kılıçdaroğlu'nun FETÖ ile mücadele kapsamında açığa alma ve memuriyetten çıkarmalara ilişkin CHP'nin oluşturduğu komisyondan gelen şikayetlerin yer aldığı dosyayı Başbakan Yıldırım'a sunacağı belirtiliyor.

CHP, anayasaya aykırı olduğunu düşündüğü Kanun Hükmünde Kararnamelere ilişkin bölümleri Cuma günü Anayasa Mahkemesi'ne taşıyacak. Bunun öncesinde Kılıçdaroğlu'nun bu bölümlere ilişkin olarak Yıldırım ile değerlendirmede bulunacağı tahmin ediliyor. Görüşmede, terörle mücadele kapsamında sürdürülen operasyonlar da ele alınacak.

BAŞBAKAN YILDIRIM, KILIÇDAROĞLU İLE NELER GÖRÜŞTÜ

Başbakan Binali Yıldırım ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun AK Parti Genel Merkezi'ndeki görüşmeleriyle ilgili detaylar ortaya çıktı.

Başbakan Yıldırım ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun baş başa gerçekleştirdikleri ikili görüşmeye ilişkin Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, şu detaylar ön plana çıktı:

"Sayın Başbakanımız ile CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı görüşmede FETÖ/PDY soruşturması konusu ele alınmıştır. Sayın Başbakanımız da bu konuda titiz bir çalışma yürütüldüğünü, bu amaçla şikâyetlerin değerlendirilmesi için her ilde Valilikler bünyesinde kurullar oluşturulduğunu ifade etmiştir.

Görüşmede mini anayasa değişikliği konusundaki çalışmalar değerlendirilerek bir an önce uzlaşma ile bu çalışmaların sonuçlandırılması konusunda ortak görüş benimsenmiştir.

Sayın Başbakanımız ülkemizin yürüttüğü terörle mücadele konularında ve Suriye'de yürütülen Fırat Kalkanı operasyonuyla ilgili olarak Sayın Kılıçdaroğlu'na bilgi vermiştir."

BAŞBAKAN, BAHÇELİ'DEN RANDEVU İSTEDİ

Başbakan Binali Yıldırım bugün için MHP Başkanı Devlet Bahçeli'den randevu istedi.

MHP'DEN YANIT

MHP kaynakları, Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasında bugün görüşme gerçekleşmeyeceğini açıkladı.

MHP kaynaklarından alınan bilgiye göre, görüşme talebine cevap için Anayasa görüşmesinin sonucu beklenecek.

(İHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler