HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP Mersin Milletvekili Atıcı Bingöl’de

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bingöl'e geldi.

CHP İl Başkanlığı'nda partililerle bir araya gelen Atıcı, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak genel seçimlere doğru değerlendirmelerde bulundu. HDP'nin barajı aşmak için CHP'nin oylarına talip olduğunu belirten Atıcı, "Bu tehlikeyi oyuna düşmeyeceğiz. Hiçbir siyasi partinin iktidardan başka bir hedefi olamaz, olmamalı. Hangi parti olursa olsun, hedef barajı aşmak olamaz, hedef iktidar olur. İktidar hesabı yaparken de birkaç parametreyle beraber yoğunlaşmak lazım. Eğer HDP yüzde 10 barajını aşarsa ki aşacağı kesin bütün rakamlar bunu gösteriyor. Diyelim ki HDP yüzde 10 barajını aştı peki ne olacak? İktidar mı olacak? İktidar hedeflemesi lazım ama tek başına ama koalisyon içerisinde. Eğer HDP yüzde 10 barajını aşarsa, Cumhuriyet Halk Partisi eğer yüzde 30'un üzerinde oy alamaz ise HDP'nin alacağı bir oyun, barajı aşmanın Türkiye'ye bir faydası olmaz. HDP 70 ya da 80 milletvekili çıkarabilir kime ne fayda, bizim 135 milletvekilimiz var AKP ile ne kadar engelleyebiliyoruz. Bütün muhalefet bir araya geldik iç güvenlik paketinde bu durum çok nadirdir. CHP, MHP, HDP üçümüz bir araya geldik iç güvenlik paketini engellemeye çalıştık onu da engelleyemedik. Gerçi birçok maddesini geri çektiler ama yinede yasallaştı engelleyemedik" dedi.

"HDP'NİN YÜZDE 10 BARAJINI AŞMASI YETMİYOR"

HDP'nin yüzde 10 barajını aşmasının Türkiye'ye yetmeyeceğini ifade eden Atıcı, şöyle devam etti:

"Cumhuriyet Halk Partisi'nin de yüzde 30'un üzerinde oy alarak, yüzde 35'lere vararak, mümkünse tek başına değilse, bir koalisyonla Türkiye'yi yönetmesi gerekiyor. Bu koalisyonun içerisinde HDP yer alabilir mi? Alabilir bilmiyoruz ama böyle bir koalisyonu kurabilmek için sadece HDP'nin yüzde 10 barajını aşması yetmiyor. CHP'nin de iktidar alternatifi olduğunu göstermesi gerekiyor. Peki, nasıl yapacağız? Şöyle yapacağız, HDP'ye gönül vermiş arkadaşlarımız HDP'ye oy versinler. CHP'ye gönül vermiş vatandaşlarımız da CHP'ye oy versinler. ‘HDP barajı aşsın diye CHP'nin oylarını HDP'ye kaydıralım' böyle bir talep ahlaki açıdan herkesi zora sokar. Herkes kendi oyuna sahip çıkacak. CHP'den başka bir partiye gidecek tek oy yoktur, olmayacaktır. HDP'nin barajı aşması Türkiye'nin lehinedir, biz isteriz. HDP zaten kendi oylarıyla barajı aşmıştır. CHP'den yeni oy transferine gerek yoktur."

"MHP OYLARININ 3 PUANI BİZİMDİR"

2011 seçimlerinde MHP'nin baraj altında kalma riski olduğunu düşünen CHP'li seçmenin MHP'ye oy verdiğini belirten Atıcı, aynı kurgunun 2015 genel seçimlerinde HDP için uygulanmaya çalışıldığını vurguladı. Atıcı, "Herkes ‘aman MHP'ye yüklenelim, baraj altında kalmasın, yoksa AKP şunu yapar, bunu yapar' dedi. CHP'nin içerisinde bulunan bazı arkadaşlarımız MHP'ye oy verdiler, MHP'nin 2-3 puanı bizimdir. Şimdi aynı senaryoyu HDP için kurgulamaya çalışıyorlar. HDP, Türkiye partisi olmuştur zaten Allah yollarını açık etsin. Kendi politikalarını uygulasınlar ama CHP'den kimse oy devşirmeye kalkmasın. HDP, yüzde 10'da olsa, 12'de olsa barajı aşmıştır. HDP yüzde 12 olsa daha fazla milletvekili mi kazandıracak hayır. Ama biz eğer küçülürsek, CHP hak ettiği oyu alamaz ise bu durumda büyük sıkıntılar yaşarız. Türkiye büyük sıkıntılar yaşar ve yine AKP'ye mahkum kalırız" diye konuştu.

İHA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler