HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP milletvekilleri: Davutoğlu görevi iade etmeli

Antalya'da bölgesel çalışma yapan CHP milletvekilleri Gülsün Bilgehan, Haydar Akar ve Kemal Zeybek, hükümeti kuramayan Ahmet Davutoğlu'nun bu görevi iade etmesi gerektiğini söyledi.

CHP milletvekilleri: Davutoğlu görevi iade etmeli

CHP'nin AK Parti ile koalisyon görüşmelerinin olumsuz sonuçlanması ve erken seçim ihtimalinin yüksek olması nedeniyle yaşanan sürecin tabana iyi anlatılması amacıyla CHP'nin Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan, Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ve Samsun Milletvekili Kemal Zeybek'ten oluşan heyet Antalya'ya görevlendirildi. Antalya bölgesinden sorumlu milletvekilleri İl Başkanı Semih Esen ve Parti Meclisi üyesi Gürkut Acar ile birlikte iki gün boyunca Antalya'da çeşitli ziyaretlerde bulundu. Bugün CHP İl Başkanlığı'nda basın toplantısı gerçekleştiren heyet, süreci değerlendirdi.

SEÇİMLER TEKRARLANACAK

Türkiye'nin bu zamana kadar hiçbir seçimden sonra hükümetsiz, yönetimsiz kalmadığını belirten Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan, bu durumun iyi algılanması, değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Gelinen noktanın erken seçim olarak nitelendirilecek bir seçim olarak değerlendirilemeyeceğini kaydeden Bilgehan, “Bu seçim olmadı hadi bir daha seçim' denilen bir seçim sürecine girildiğini ve seçimlerin tekrarlanacağına inandıklarını söyledi.

Bu kargaşada iyi niyetli Türkiye'yi düşünen, oy kaybetme uğruna bile Türkiye'nin huzuru, geleceğini düşünen tek partinin CHP olduğunu belirten Bilgehan, “Ama gelinen süreçte bizim gayretlerimiz de bir sonuca varmadı. Biz kendi ilkelerimiz doğrultusunda bir uzlaşmaya varabileceğimizi çok açıkça belli ettik. Diğer siyasi partilerin neden uzlaşmaya varamadıklarını açıklamaları gerekiyor" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NA ŞANS VERİLSİN

Başbakan Davutoğlu ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın akşam yapacağı görüşmeyi hatırlatan Bilgehan, şöyle konuştu:

"Görüşmeler sonuç vermedi, üstüne düşen görevi yapamadı açıkçası. Bu durumda görevi iade etmesi gerekiyor. Bütün normal koşullarda Cumhurbaşkanı'nın ikinci büyük partinin liderine bu görevi vermesi gerekiyor. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu süreç içerisinde neler yapıp yapamadığını hep birlikte göreceğiz ama en azından kendisine bu şansın verilmesi gerekiyor."

'BİLAL'İN BABASI RAZI OLMADI'

CHP- Ak Parti arasındaki koalisyonun Erdoğan'ın talimatları nedeniyle gerçekleşmediğini iddia eden Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, "14 ilke vardı. Bunlarda anlaşılmayacak bir şey de yoktu. Yani AKP'nin veya Davutoğlu'nun çıkıp 'biz CHP ile 14 ilkeden şu şu ilkelerde anlaşamadık' diye vatandaşa açıklaması gerekiyor. Ama bunların hiçbirini yapmadılar. Direkt son görüşmede üç aylık bir seçim hükümeti talep ettiler. Biz bir seçim hükümetine razı olmayacağımızı ifade ettik. Onların ideallerinde öyle bir şey yoktu. Niye yoktu? Çünkü Davutoğlu bir lider değil. Bunların olabilmesi için AKP'nin Tayyip Erdoğan'ın arka bahçesi olmasından kurtulması gerekiyordu. Fakat Bilal'in babası bunların hiçbirine razı olmadı" diye konuştu.

HALK İRADESİ YOK SAYILIYOR

Bölgedeki tüm çatışmaların odağında AK Parti ve şu andaki cumhurbaşkanının olduğunu söyleyen Samsun Milletvekili Kemal Zeybek ise AK Parti'nin seçim sonucu 258 milletvekili ile tecelli edince halk iradesini yok saydığını söyledi.

Sürece Cumhurbaşkanı'nın koalisyon konuşmaları ve tartışmalarının damga vurduğunu kaydeden Antalya eski Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Gürkut Acar, "Cumhurbaşkanı ne diyorsa o oluyor. Demokratik sistemde böyle bir şey olmaz. Cumhurbaşkanı anayasal yetkilerini fersah fersah aşan bir faaliyet içerisindedir. Bu Anayasanın açıkça ihlalidir" dedi.

(DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler