HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP: Sarısülük davasında hüküm, ceza değil ödül!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Ethem Sarısülük'ü başından vurarak öldüren polis memuru Ahmet Şahbaz'a Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi ödül gibi ceza verdiğini öne sürdü.

ANKARA(ANKA) - Tanrıkulu konuya ilişkin yazılı açıklamasında davada verilen kararın yargının yaşam hakkını değil, yaşam hakkını ihlal eden polisi koruduğunu açıkça ortaya koyduğunu iddia etti. "Bu karar sadece Şahbaz'ın ödüllendirilmesi değil, aynı zamanda yaşam hakkı ihlalini de teşvik edicidir! Bundan sonraki toplumsal olaylarda kolluk güçlerinin en ağır ihlallerde bile korunacağının işaretidir" diyen Tanrıkulu, şöyle devam etti:

"Ayrıca Gezi olayları sırasında gençleri öldüren polise emri verdiğini itiraf etmiş olan Tayyip Erdoğan da tıpkı yolsuzluk ve rüşvet davasında olduğu gibi, bu davada da aklanmaya çalışılmıştır. Dolayısıyla Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi, Tayyip Erdoğan'ın da hoşuna gidecek bir karar vermiştir.

Ancak kamuoyunun, insan hakları savunucularının Ahmet Şahbaz'a verilen ödül gibi cezayı kabul etmesi söz konusu değildir. Alenen işlenmiş bir cinayet için gerek hukuk gerekse siyasi mücadele sürecektir. En temel hak olan yaşam hakkının ihlal edilmesi, üstelik bu ihlalin 7 yıl 9 ay gibi ödülden farksız olmayan bir cezayla geçiştirilmek istenmesi hiçbir biçimde kabul edilemez. Adalet sağlanana, katiller hak ettikleri cezayı alana kadar Ethem Sarısülük için mücadele edeceğiz. Bu tür cezaların kolluk güçlerini yeni yaşam hakkı ihlalleri konusunda teşvik etmesi tehlikesine karşı bu insan hakları ve hukuk mücadelesine tüm yurttaşlarımızın omuz vermesi gerekiyor."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler