HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke'ye ölüm tehdidi

CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, dün akşam katıldığı canlı yayın sırasında ölüm tehdidi aldı. Tehdidin ardından polis yoğun güvenlik önlemi alarak, Böke'yi Ankara'ya götürdü.

CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke'ye ölüm tehdidi

CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke’nin televizyon kanalındaki konuşmasında 16 Nisan referandumunda “Hayır” kampanyası yapanların, “evet” kampanyası yapanlarla “eşit şartlarda olmadıklarını” söylemesi ve “bu ülkede hayır kampanyası yapmak, ölüm tehdidini göze almayı gerektiriyor” mesajı vermesi üzerine televizyon kanalını arayan bir şahıs, “Zorluk yaşamak öyle olmaz, böyle olur” diyerek, Böke’yi öldürmekle tehdit etti.

POLİS, BÖKE'Yİ HAVAALANINDA KARŞILADI

Olay, Böke televizyon binasından ayrılmadan polise aktarıldı. Böke, gece yarısı polisler gelene kadar kanalda bekledikten sonra, yoğun güvenlik önlemi altında, Ankara’ya gitmek üzere havaalanına gitti. Benzer bir ihbarın poliste de olduğunun anlaşılması üzerine, Böke Ankara’da Esenboğa havaalanında da yine yoğun güvenlik önlemiyle karşılandı.

UÇAĞIN KAPISINDAN BORDO BERELİLER ALDI

CHP Sözcüsü’nü uçağın kapısından bordo bereliler ile CHP’liler karşıladı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ile birlikte, 8 araçlık güvenlik konvoyuyla evine getirilen Böke, polisler apartmanı baştan sona arayana kadar araçtan indirilmedi. Böke, yine polis koruması eşliğinde evine götürüldü.

BÖKE'DEN AÇIKLAMA

Selin Sayek Böke, olayla ilgili "Bu geçmiş olsun mesajını tehdit edilen herkes adına alıyorum. Zira bugün yaşatılıyor olan korku iklimi kendi sesini özgürce çıkarmak isteyen milyonlara uygulanıyor. Ancak şunun unutulmaması gerekiyor. Biz demirden korksak trene binmezdik. Biz çocuklarımızın geleceğine dair bir endişemiz olmasa siyasete girmezdik. Eğer çocuklarımızın korkmadığı bir Türkiye'yi inşa etmek istiyorsak bugün hepimizin korkusuzca ortak bir mücadele vermesi gerekiyor. Bu tehditler bizi yıldıramaz. Biz aydınlık bir Türkiye'yi inşa etmek için arkamızda milyonların gücüyle ve bütün Türkiye'deki çocukların gözünün içindeki ışıltıyla bir mücadelenin parçasıyız. Dün yaşanmış olanın kimse için tekrar etmeyeceği bir Türkiye için ben dimdik ayaktayım ve ben biliyorum ki ben asla yalnız değilim” dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler