HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP toplu istifayı tartışıyor

CHP, hem Soma'daki faciada hükümetin sorumluluğunu, hem de facianın ardından Erdoğan olmak üzere, hükümet üyelerinin faciaya yaklaşımlarını protesto için TBMM'den toplu istifayı tartışıyor.

CHP toplu istifayı tartışıyor

İlk adımı, CHP Milletvekili Sabahat Akkiraz yaptı. Akkiraz, istifa dilekçesini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sundu.

Akkiraz, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Perşembe günü saat 17.00'de vekillikten istifa dilekçemle Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüm. Soma faciası sonrası istifa etmeliyiz dedim. Genel başkanımız konunun şu anda çok taze olduğunu gerekirse istifa kurumunun da önemli bir seçenek olduğunu belirtti. Bugün bazı arkadaşlarımın da bu yönde çağrıları olduğunu duydum. Buna sevindim. Soma’nın siyasi sorumluluğunu alamayan iktidara karşı birleşmeli. İktidarın koltuk aşkına, siyasi sorumluluk almama çabasına karşılık Soma'da yitirdiğimiz canların yanında olmak için koltuğa ihtiyacımız yok” ifadesini kullandı.

GENEL BAŞKAN YARDIMCISI PAVEY: GELİN HEP BİRLİKTE İSTİFA EDELİM

İstifa tartışmasını asıl başlatan isim, bizzat CHP yönetiminden geldi. Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey 15 Mayıs'ta yazdığı yazıda, "Başbakan ve vekiller; gelin hepbirlikte utanalım ve birlikte istifa edelim" çağrısı yaptı.

Yazısında, ölen insanlar için duyduğu acıyı anlatan Pavey, "milletvekili olsan kaç yazar?" ifadesini kullandı.

Pavey şöyle dedi;
"Milletvekili olarak başım dik yürüyemem artık. İnsan olarak kaldırsam da başımı... Çıldırmışça yağmalayarak malı, mülkü, toprağı, ağacı; sonsuz ve sınırsız paraya feda ederek insanı, hâlâ sokaklarda gaz sıkanlarla aynı koltukları paylaştığım için hep kambur olacak sırtım…"

MELDA ONUR: İKTİDAR ARA SEÇİM YAPIP KOLTUK SAYISINI ARTTIRABİLİR

CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur da, CHP'li vekillerin istifa etmeleri halinde, hükümetin ara seçime giderek, koltuk sayısını arttırabileceğine dikkat çekti. Onur, ''muhalefetin tümü istifa etmeli" görüşünü ortaya koydu.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler