HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP ve MHP çözüm komisyonuna üye vermeyecek

CHP ve MHP, çözüm süreciyle ilgili AK Parti’nin Meclis'te oluşturulmasını önerdiği komisyona üye vermeyeceğini açıkladı.

CHP ve MHP çözüm komisyonuna üye vermeyecek

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, AK Parti'nin TBMM Başkanlığı'na sunduğu çözüm sürecine dair Meclis Araştırma komisyonu kurulmasına ilişkin önergenin, TBMM İçtüzüğü'ne ve Anayasa'ya aykırı olduğunu, bu nedenle komisyonda yer almayacaklarını söyledi.

MHP DE KOMİSYONA ÜYE VERMEYECEK

CHP'den sonra MHP de kurulacak komisyona üye vermeyeceğini duyurdu.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, çözüm sürecine ilişkin Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasına karşı olduklarını ve kurulması durumunda komisyona üye vermeyeceklerini söyledi.

BDP ise, AK Parti'nin önerdiği "Çözüm Sürecini Değerlendirme Komisyonu"na üye vereceklerini açıkladı.

AK Parti'den Meclis'i çözüm sürecine dahil edecek kritik bir adım gelmiş; Çözüm Sürecini Değerlendirme Komisyonu kurulması önerilmişti. Amaç ise çözüm sürecine ilişkin muhalefetin de tekliflerinin alınması.

Bu teklif, BDP'nin ve Abdullah Öcalan'ın PKK 'nın çekilmesi için yasal güvence ile birlikte önde gelen taleplerinden biri.

Hükümet çekilmeye yasal güvence talebine kapıları kapattı. Ancak AK Parti araştırma komisyonu kurulması için önerge vermişti.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, kurulacak araştırma komisyonu ile Meclis'in ve bütün siyasi partilerin çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerinin ve tekliflerinin alınmasını hedeflediklerini söylemişti.

Mahir Ünal'a göre, siyasi partiler iç tüzük gereği komisyona üye vermek zorunda.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler