HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP, yurtdışı seçmene "hemşehri milletvekilleriyle" ulaşacak

CHP, cumhurbaşkanı seçiminde yurtdışındaki seçmenlere "hemşehri" milletvekilleriyle ulaşmayı planlıyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, AA muhabirine partisinin cumhurbaşkanı seçiminde yurtdışındaki seçmenlere yönelik çalışma ve hazırlıkları hakkında açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin cumhurbaşkanını belirlemek için önemli bir seçim ger işaret eden Loğoğlu, yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarının yaşadıkları bölgelerde oy kullanarak bu seçime katılacaklarını hatırlattı.

Yurtdışında 2.8 milyon seçmen bulunduğunu, bunun toplam seçmenin yaklaşık yüzde 6'sına tekabül ettiğini aktaran Loğoğlu, 56 ülkede bin 700 sandıkta oy kullanacağına işaret etti. Yurtdışı seçmenin büyük bölümünün ise Avrupa'da yaşadığını, Almanya'nın bu açıdan ilk sıradaki ülke olduğunu belirten Loğoğlu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun 7 Haziran'da Almanya'ya giderek, "Büyük Buluşma" adını verdikleri salon toplantısında vatandaşlarla biraraya geleceğini anımsattı. Loğoğlu, planlamanın yapılabilmesi halinde Kılıçdaroğlu'nun başka ülkelerdeki Türk seçmenlerle de buluşmayı arzu ettiğini anlattı.

-Danimarka'ya Konya, Avusturalya'ya Adana milletvekili..."

Yurtdışındaki seçmenlerin seçime katılımının önemine işaret eden ve sonuca önemli etkisinin olacağını vurgulayan Loğoğlu, bu konudaki çalışmalarında öncelikli hedeflerinin, partilerden bağımsız olarak, seçmenlerin sandığa gitmesini sağlamak olduğunu kaydetti.

Loğoğlu, şöyle devam etti:

"Bu ülkelerde bir sandık kurulu, bir de sandık koruma ve ulaştırma kurulları oluşturulacak. Bütün ülkelere yönelik o kurallarda görev yapacak arkadaşları belirliyoruz. Bunun yanı sıra özel bağlantıları da değerlendiriyoruz. Mesela Danimarka'da Konya'nın Kulu İlçesinden yoğun bir nüfus var. Oraya bir Konya milletvekilimiz gidecek. Avusturalya'da geniş bir Adanalı nüfusu var. Oraya da bir Adana milletvekilimiz gidecek ve oradaki vatandaşlarımızla biraraya gelecek. Bir çok ülkeye milletvekillerimizi göndereceğiz ve oradaki vatandaşlardan oylarını kullanmalarını isteyeceğiz."

Sandık kurallarında görev yapacak partililer aracılığıyla seçim güvenliğini takip edeceklerini de ifade eden Loğoğlu, oyların Türkiye'ye getirilerek burada sayılacak olmasının ise bazı endişeleri beraberinde getirdiğini söyledi. Loğoğlu, "Yurtdışında kullanılan oylar maalesef burada sayılacak. 4 gün boyunca oy kullanılacağı için birinci günden itibaren kullanılan oylara müdahale edilme ihtimali maalesef yüksek" değerlendirmesinde bulundu. (AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler