HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP'de 300 belediye başkan adayı kesinleşti

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında toplanan CHP Parti Meclisi'nde 300 belediye başkan adayı oylandı ve kesinleşti.

CHP, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde 300 belediye başkan adayını Parti Meclisi'nde belirledi. 13 saat süren PM'de İzmir'in kalan 17 ilçesinin ve Ankara'nın ilçelerinin adayları belirlendi. Kadıköy ve Çekmeköy dahil, kalan 200 seçim bölgesinde aday belirleme yetkisi ise Merkez Yönetim Kurulu'na (MYK) devredildi. Toplantıda, CHP için önemli seçim bölgelerinden olan Çankaya'da bu ilçenin eski belediye başkanlarından Doğan Taşdelen'in oğlu Alper Taşdelen aday gösterildi. Yenimahalle Belediye Başkan adayı ise mevcut Başkan Fethi Yaşar oldu.

CHP, Trakya'da da mevcut belediye başkanları yerine farklı kişileri aday gösterdi. Edirne'de Recep Gürkan (milletvekili), Kırklareli'de Mehmet Siyam Kesimoğlu (milletvekili), Tekirdağ'da Kadir Albayrak belediye başkan adayı oldu. Toplantıda, İstanbul'un ilçeleri sabaha karşı 5 sularında gizli oylama yapılarak belirlendi. İstanbul Beyoğlu'nda Mustafa Sarıgül'ün eski eşi Aylin Kotil aday gösterildi. Beşiktaş'ta İsmail Ünal'ın yerine Murat Haznedar, Bakırköy'de Bülent Kerimoğlu aday gösterildi. PM'de, İzmir'in kalan 17 ilçesinin tamamının adayları belirlendi. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler