HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu'na tam yetki

CHP Parti Meclisi toplantısı sona erdi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na koalisyon görüşmeleri için tam yetki verildi.

CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu'na tam yetki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki Parti Meclisi (PM) toplantısı sona erdi. Basına kapalı olarak yaklaşık 5 süren toplantıda, koalisyon tartışmaları masaya yatırıldı.

PM'de, "7 Haziran 2015 Milletvekilli Genel Seçiminden sonra ortaya çıkan 25. Dönem TBMM aritmetiği çerçevesinde muhtemel hükümet seçeneklerini görüşmek, hükümet kurma çalışmalarını yürütmek ve sonuçlandırmak üzere tüzüğün 36. ve 38. maddeleri uyarınca" Genel Başkan ve MYK'ya yetki verildi.

PM ÜYELERİ "MUHALEFET KOALİSYONU" DEDİ

Kılıçdaroğlu, toplantının açılışında "Hükümet kurma görevi yüzde 60'lık bloğa düşüyor" diyerek, 14 madde halinde koalisyon ilkelerini sıralamıştı. Toplantında PM üyelerinin bu görüş etrafında birleştiği ifade edildi. 40'a yakın PM üyesinin söz aldığı toplantıda, ağırlıklı olarak CHP-MHP-HDP koalisyonunun oluşturulması gerektiği yönünde görüş bildirildi. Bu çerçevede MHP'nin ikna edilmesi gerektiği kaydedildi. Öte yandan bazı PM üyelerinin ise CHP'nin muhalfette kalmasının daha doğru olacağını belirttiği öğrenildi.

Toplantıda seçim sonuçlarının ayrıntılı değerlendirilmesi ise yapılmadı. Seçim sonuçlarının örgütlerle yapılacak geniş katılımlı toplantılarda ele alınacağı ifade edildi.

CHP'DE TOPLANTILAR DEVAM EDECEK

CHP'de koalisyon çalışmaları kapsamında, çalışmalara ara verilmeden devam edilecek. CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Kılıçdaroğlu başkanlığında yarın tekrar toplanacak.

CHP, yine Türkiye genelindeki 230 belediye başkanını seçim sonuçlarının değerlendirilmesi ve süreç hakkında görüş almak üzere Ankara'ya davet etti. Belediye başkanları, 17 Haziran Çarşamba günü genel merkezde bir araya gelecek. En geniş katılımla örgütlerin görüşlerini almak isteyen CHP yönetimi önümüzdeki günlerde il başkanlarıyla da bir toplantı gerçekleştirilecek. TBMM'deki yemin töreninin ardından da milletvekilleriyle bir araya gelinmesi planlanıyor. (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler